Százötvenezer dollár segélyt küld Ferenc pápa a mexikói földrengés károsultjainak

Ferenc pápa – 2017. szeptember 22., péntek | 17:42

A földrengés, amely szeptember 19-én rendkívüli erősséggel sújtott le Mexikóban, legalább 250 halálos áldozatot követelt és hatalmas anyagi károkat okozott. A Szentatya anyagi segítségnyújtással igyekszik javítani a károsultak helyzetén.

Ferenc pápa az Átfogó Emberi Fejlődés Előmozdításának Dikasztériumán keresztül határozott arról, hogy 150 ezer dollárral hozzájárul az érintett lakosság megsegítéséhez az elsősegély-nyújtási fázisban.

Ezt az összeget a mexikói apostoli nunciatúra közreműködésével osztják szét a természeti katasztrófa által sújtott egyházmegyék között, és a károsultak ellátását szolgáló tevékenységekre fordítják. Ez a segítség a pápa lelki közelségének és atyai buzdításának is közvetlen kifejezése az érintett személyek és területek iránt, ahogyan azt a szeptember 20-i szerdai általános kihallgatás során is megfogalmazta.

A mexikói lakosság támogatására szolgáló hozzájárulás a pápa Guadalupei Szűz Máriához szóló imáit kíséri, része azoknak a segélyeknek, amelyek az egész Katolikus Egyházban a különböző püspöki konferenciáktól és számos jótékonysági szervezeten keresztül érkeznek a latin-amerikai országba – olvasható az Átfogó Emberi Fejlődés Előmozdításának Dikasztériuma szeptember 21-én kiadott sajtóközleményében.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria