Szendi József kapta a Hit pajzsa díjat

2005. március 4. péntek, 23:25

Szendi József nyugalmazott veszprémi érsek kapta idén a Parma fidei – a Hit pajzsa elnevezésű díjat. Az elismerést Mádl Dalma asszony, a köztársasági elnök felesége adta át a 2005. február 26-án, szombaton a Központi Papnevelő Intézetben.
 
A díjátadó ünnepségen részt vett Mádl Ferenc köztársasági elnök, továbbá Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, Seregély István egri érsek, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök, a Magyar Katolikus Rádió vezérigazgatója és Ladocsi Gáspár esztergom-budapesti segédpüspök is.

A Hazámért – hitemért érdemrendet Gyurkovics Tibor írótól vehette át a nyugalmazott érsek. Orbán Viktor volt miniszterelnök köszöntő levelét Navracsics Tibor, a Fidesz kabinetfőnöke olvasta fel. A díjat 2002-ben alapította Horváth Béla volt kisgazdapárti országgyűlési képviselő és Gyurkovits Tibor író. A kitüntetést azon egyházi személyeknek ítélik oda, akik a kommunista diktatúra évtizedeiben is hűek maradtak hitükhöz, magyarságukhoz. A 2004.év kitüntetettje László Gábor atya, a Regnum Marianum mozgalom nagy öregje volt.

Magyar Kurír

Forrás: MR/MKR

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
a-pajzs-megerosit-es-felvertez-szabo-ferenc-sj-kapta-iden-parma-fidei-hit-pajzsa-dijat
A pajzs megerősít és felvértez – Szabó Ferenc SJ kapta idén a Parma fidei – Hit pajzsa díjat

A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából a Parma fidei – Hit pajzsa díjat idén Szabó Ferenc SJ kapta. A tizennyolcadik alkalommal megrendezett díjátadót február 23-án tartották Budapesten, a jezsuiták Párbeszéd Háza dísztermében. Az eseményen Erdő Péter bíboros is részt vett.

20:08
a-biblia-uzenete-atkelni-sajat-voros-tengeremen
Átkelni saját „Vörös-tengeremen”

Évközi 7. vasárnap – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 6,27–38)

16:00