Szent Balázs ünnepe a Szent Balázs-hegyen

2019. február 8., péntek | 16:28

Szabadtéri szentmisével ünnepelték Szent Balázs püspök napját február 2-án a balatoncsicsói Szent Balázs-hegyen lévő Árpád-kori templomromnál.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

Mintegy ötszázan gyűltek össze a hegy gerince alatt magasodó Szent Balázs-templom romja melletti tisztáson a hagyományos szabadtéri szentmisére, melyet Tornavölgyi Krisztián, a veszprémi Árpád-házi Szent Margit templom plébánosa mutatott be, Tál Zoltánnal, a keszthelyi Magyarok Nagyasszonya-templom plébánosával és Csizmazia Sándor révfülöpi plébánossal.

A hegyi ünnepet már a ’90-es évek óta tartják a helyi hívek, az utóbbi időben a keszthelyi plébánia a balatoncsicsói önkormányzattal közösen rendezi meg az évről-évre egyre több zarándokot vonzó eseményt. A szentmise végén a jelenlévő lelkipásztorok Balázs-áldásban részesítették a jelenlevőket.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
ilyen-lesz-felujitott-harmashalom-oltar
Ilyen lesz a felújított Hármashalom-oltár

A csíksomlyói kegyhely Facebook-oldalán közzétették a nyeregbeli pódium felújításának látványtervét április 22-én, húsvéthétfő reggelén. A Hármashalom-oltárt Ferenc pápa június eleji látogatására újítják fel és bővítik ki.

18:57
ferenc-papa-husvethetfon-teli-marokkal-meritsunk-bekebol-es-derubol
Ferenc pápa húsvéthétfőn: Teli marokkal merítsünk a békéből és a derűből!

A Szentatya április 22-én délben már a húsvéti időre jellemző, „Mennynek királyné asszonya” kezdetű Mária-antifónát imádkozta el a Szent Péter téren egybegyűlt hívőkkel. Beszédében hangsúlyozta, hogy a sírnál járt asszonyokhoz hasonlóan saját életünkben mi is találkozhatunk Jézussal.

15:58