Szent Bazil-kupa Hajdúdorogon

2019. január 21. hétfő, 17:56

Nyolc meghívott csapat részvételével ismét nagy sikere volt a hagyományos nyolcórás labdarúgótornának január 12-én a hajdúdorogi Szent Bazil Oktatási Központban.

A megnyitón Szilágyi Gábor intézményvezető köszöntötte a meghívott csapatokat. Beszédében felhívta a figyelmet a sport és a labdarúgás közösségépítő erejére, a sportszerűség fontosságára és a hit megtartó erejére. Szilágyi Gábor a közös imát követően megnyitotta a 16. alkalommal megrendezett nyolcórás focitornát.

A torna legjobb csapata a felsőbb éves gimnazistákból, valamint öregdiákokból álló Old Boys csapat lett, akik a döntőben a Címvédő nevet viselő csapatot verték 1–0-ra Pásztor Richárd 20 méteres bombagóljával. A dobogó harmadik fokára az Érseki Hivatal dolgozóiból álló csapat állhatott fel.

Díjazták továbbá a legjobb kapust, aki idén Szilágyi Norbert (Old Boys) lett, a legjobb játékost, amely címet idén Mészáros Benjámin (Címvédő) nyerte el, valamint a gólkirályokat Leveleki Mihály és László Tibor személyében, akik 6-6 gólt rúgtak. A tornát meglátogatta Székelyudvarhely alpolgármestere, Orbán Árpád, aki Hajdúdorog alpolgármesterével, Kranyik Lászlóval együtt különdíjat ajánlott fel a legsportszerűbb csapat, az All Star számára.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
varszegi-asztrik-puspokke-szentelesenek-harmincadik-evfordulojat-unnepeltek-pannonhalman
Várszegi Asztrik püspökké szentelésének harmincadik évfordulóját ünnepelték Pannonhalmán

Harminc évvel ezelőtt, 1989. február 11-én szentelte Várszegi Asztrik bencés szerzetest négy paptestvérével együtt püspökké Paskai László bíboros Esztergomban. A pannonhalmi bencés szerzetesközösség február 15-én ünnepi szentmise keretében adott hálát Várszegi Asztrik püspökké szenteléséért.

16:42
a-legfontosabb-amit-tudnunk-kell
A legfontosabb, amit tudnunk kell

Évközi 6. vasárnap – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 6,17.20–26)

16:00