Szent Bazil-kupa Hajdúdorogon

2019. január 21. hétfő, 17:56

Nyolc meghívott csapat részvételével ismét nagy sikere volt a hagyományos nyolcórás labdarúgótornának január 12-én a hajdúdorogi Szent Bazil Oktatási Központban.

A megnyitón Szilágyi Gábor intézményvezető köszöntötte a meghívott csapatokat. Beszédében felhívta a figyelmet a sport és a labdarúgás közösségépítő erejére, a sportszerűség fontosságára és a hit megtartó erejére. Szilágyi Gábor a közös imát követően megnyitotta a 16. alkalommal megrendezett nyolcórás focitornát.

A torna legjobb csapata a felsőbb éves gimnazistákból, valamint öregdiákokból álló Old Boys csapat lett, akik a döntőben a Címvédő nevet viselő csapatot verték 1–0-ra Pásztor Richárd 20 méteres bombagóljával. A dobogó harmadik fokára az Érseki Hivatal dolgozóiból álló csapat állhatott fel.

Díjazták továbbá a legjobb kapust, aki idén Szilágyi Norbert (Old Boys) lett, a legjobb játékost, amely címet idén Mészáros Benjámin (Címvédő) nyerte el, valamint a gólkirályokat Leveleki Mihály és László Tibor személyében, akik 6-6 gólt rúgtak. A tornát meglátogatta Székelyudvarhely alpolgármestere, Orbán Árpád, aki Hajdúdorog alpolgármesterével, Kranyik Lászlóval együtt különdíjat ajánlott fel a legsportszerűbb csapat, az All Star számára.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
nemzetkozi-eucharisztikus-kongresszus-kivul-es-belul-tizenot-kerdes-es-valasz-segit-keszuletben
Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kívül és belül – Tizenöt kérdés és válasz segít a készületben

Fábry Kornélt, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) általános titkárát kérdeztük a budapesti találkozó előkészületeiről, tudnivalóiról. A kérdéseket és a válaszokat két részben adjuk közre. Az alábbiakban az első rész olvasható.

2019. február 18. hétfő
isten-tud-kozel-hozni-minket-egymashoz-uzeni-hazassag-hete
Isten tud közel hozni minket egymáshoz – üzeni a házasság hete

A hazánkban tizenkettedszer megrendezett házasság hete programsorozat záró szentmiséjére február 17-én, a budapest-belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánia-templomban került sor. A liturgiát Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök vezette.

2019. február 18. hétfő