Szent Bazil-kupa Hajdúdorogon

2019. január 21., hétfő | 17:56

Nyolc meghívott csapat részvételével ismét nagy sikere volt a hagyományos nyolcórás labdarúgótornának január 12-én a hajdúdorogi Szent Bazil Oktatási Központban.

A megnyitón Szilágyi Gábor intézményvezető köszöntötte a meghívott csapatokat. Beszédében felhívta a figyelmet a sport és a labdarúgás közösségépítő erejére, a sportszerűség fontosságára és a hit megtartó erejére. Szilágyi Gábor a közös imát követően megnyitotta a 16. alkalommal megrendezett nyolcórás focitornát.

A torna legjobb csapata a felsőbb éves gimnazistákból, valamint öregdiákokból álló Old Boys csapat lett, akik a döntőben a Címvédő nevet viselő csapatot verték 1–0-ra Pásztor Richárd 20 méteres bombagóljával. A dobogó harmadik fokára az Érseki Hivatal dolgozóiból álló csapat állhatott fel.

Díjazták továbbá a legjobb kapust, aki idén Szilágyi Norbert (Old Boys) lett, a legjobb játékost, amely címet idén Mészáros Benjámin (Címvédő) nyerte el, valamint a gólkirályokat Leveleki Mihály és László Tibor személyében, akik 6-6 gólt rúgtak. A tornát meglátogatta Székelyudvarhely alpolgármestere, Orbán Árpád, aki Hajdúdorog alpolgármesterével, Kranyik Lászlóval együtt különdíjat ajánlott fel a legsportszerűbb csapat, az All Star számára.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
akikert-harang-nem-szolt-tiz-eve-segiti-magzatvesztoket-kovacs-ferenc-es-treer-maria
Akikért a harang nem szólt – Tíz éve segíti a magzatvesztőket Kovács Ferenc és Treer Mária

Tabukat döntöget Kovács Ferenc diakónus és felesége, Treer Mária mentálhigiénés lelkigondozó: abortuszon átesettek, valamint gyermeküket vetélés, halvaszületés miatt elvesztők számára szerveznek lelkigyakorlatokat 2009 óta. A tíz év alatt közel négyszáz szülő oszthatta meg velük fájdalmát, „amiről nem illik beszélni”.

2019. április 23., kedd
husvetvasarnapi-szentmisek-puspoki-szekhelyeken
Húsvétvasárnapi szentmisék a püspöki székhelyeken

Országszerte szentmiséken ünnepeltük április 21-én, húsvétvasárnap Urunk, Jézus Krisztus feltámadását. A püspöki székhelyek ünnepi szertartásairól adunk körképet.

2019. április 23., kedd