Szimpózium a NEK monstranciapályázatáról

2018. március 5. hétfő 18:40

Szimpóziumot tartottak az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus reprezentatív monstranciájára kiírt pályázatról a NEK Általános Titkárságának székházában február 28-án.

A pályázat iránt érdeklődő művészeket és laikusokat Fábry Kornél főtitkár köszöntötte, és röviden ismertette a 2020-as budapesti eucharisztikus világkongresszus előkészületeinek alakulását. Füzes Ádám teológiai tanár, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Egyházművészeti Bizottságának elnöke a szentségimádás történetéről és hatályos szabályozásáról tartott előadást. Rákossy Anna művészettörténész képes előadásában olyan monstranciákat mutatott be, melyek a középkorban, az újkorban vagy azóta készültek. Kontsek Ildikó művészettörténész előadásában a közelmúlt és a jelenkor úrfelmutatóiról esett szó, különös tekintettel a II. vatikáni zsinat után készült monstranciákra.

Az előadások után a résztvevők és az előadók között kérdezz-felelek bontakozott ki a pályázattal kapcsolatban.

A monstrancia-tervpályázatról bővebben ITT olvashatnak.

Az első forduló beadási határideje: 2018. május 2., 12 óra

Forrás és fotó: Bors Katalin/NEK Általános Titkárság

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
karmelhegyi-boldogasszony-bucsut-unnepeltek-marosszentgyorgyi-karmelita-kolostorban
Kármelhegyi Boldogasszony-búcsút ünnepeltek a marosszentgyörgyi kármelita kolostorban

Székely János szombathelyi megyéspüspök főcelebrálásával ünnepi szabadtéri szentmisére hívták a híveket, a családokat a kármelita nővérek a marosszentgyörgyi Kis Szent Teréz-kolostorba július 16-án.

2018. július 19. csütörtök
elismertek-nagy-hazaspar-munkajat
Párkapcsolatra oktatnak felsőfokon – Elismerték a pécsi Nagy házaspár munkáját

Június elején adták át a családbarát szemlélet terjesztését elismerő Kopp-Skrabski-díjakat. A közönségdíjat Nagy Péter, a Pécsi Egyházmegye közoktatási munkatársa és felesége, Nagyné Dékány Judit nyerték el a családi életre nevelésben végzett hatékony tevékenységükért.

10:05