Tájékozódásról, biztonságról és környezetvédelemről tanultak a mohácsi óvodások és óvónők

Hazai – 2018. április 25., szerda | 11:57

Mozgalmas volt az április a mohácsi Szent Ferenc Katolikus Óvodában: nemcsak a felnőtteknek rendeztek szakmai napot, hanem a gyerekek is tanulhattak tájékozódásról, biztonságról és környezetvédelemről az óvoda áprilisi programjai során.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

Április közepén az óvoda pedagógusai a Pécsi Egyházmegyével közösen szerveztek szakmai napot óvodapedagógusok részére. A nap középpontjában a gyermekek térbeli tájékozódásának fejlesztése, a test megismerése, a téri irányok begyakorlása állt. A résztvevők a játékkal párhuzamos óvodai tevékenységeken keresztül történő tanulás és gyakorlás módszereivel, valamint azok gyakorlati megvalósításával ismerkedhettek meg.

Deliné Székely Ágnes óvodapedagógus, szenzomotoros fejlesztéssel foglalkozó szakember a téri észlelésről, a téri tájékozódásról, a csecsemőkori reflexek meglétéről, azok hatásáról tartott gyakorlatias előadást.

Nemcsak a felnőttek, a gyerekek is tanultak. Az óvoda csatlakozott a „Biztonságos Óvoda Kupa” felhíváshoz, amelynek során tízfős csapattal felkészülve készítették el a gyerekek biztonságos szabályzatukat, valamint kitöltötték a szervezők által elküldött közlekedésbiztonsági feladatlapokat.

Az intézmény idén is bekapcsolódott a Jobb Veled a Világ Alapítvány „Énekelj a Földért!” kezdeményezésébe április 22-én.

A teremtett világ védelme, szeretete, annak megbecsülése kiemelt helyet foglal el az óvoda életében, hiszen eddigi munkájának bemutatása után megkapta az Emberi Erőforrások Minisztériumától három évre a Zöld Óvoda címet.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria