Tanszeradományok a Katolikus Karitásztól

Hazai – 2014. augusztus 28., csütörtök | 17:01

A tanév kezdete előtt a Katolikus Karitász több mint 20 millió forinttal támogatja a rászoruló családokat. A támogatás keretében diákonként 5 ezer forintos utalvánnyal, illetve tárgyi adományokkal segítik a családokat.

A Katolikus Karitász évről évre segíti az iskolás gyermekeket nevelő családokat, hiszen az évkezdés és a tanév komoly anyagi megterhelést jelent számukra. Sok családnak már az alapvető felszerelések beszerzése is gondot jelent. A Karitász egyházmegyei központjai országszerte iskolatáskákat, tornacipőket, tanszereket – tolltartó, ceruza – gyűjtenek és adományoznak a rászorulóknak.

Augusztus 29-én 17 órától Écsy Gábor országos igazgató, Mádl Dalma, a Karitász jószolgálati nagykövete és Zagyva Richárd veszprémi karitászigazgató közel hatvan iskolás gyermeknek adja át az utalványokat a zirci apátságban. Emellett a zirci Szent Erzsébet Karitászcsoport 2 ezer forint értékben tanszereket, valamint élelmiszercsomagokat oszt a családoknak.

A Veszprémi Főegyházmegyei Karitász összesen mintegy 3 millió forint értékben támogatja az iskolás gyermekeket és családjaikat.

A Karitász országszerte 15 millió forint értékben oszt szét utalványokat a nehéz helyzetben lévő családok között, hogy segítse őket az iskolakezdésben. Az egyházmegyei karitászközpontok ezt további támogatással egészítik ki gyermekenként.

Szeptember folyamán a Karitász 1356-os adományvonalára érkező hívásokból befolyó összeget – hívásonként 500 forint – szintén az iskolás gyermekek támogatására fordítják.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria