Terménymegáldás Kiskunhalason

2017. október 11. szerda 13:18

Hagyományteremtő szándékkal rendeztek terménymegáldó ünnepséget október 10-én a kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnáziumban. Az eseményen az agrár tagozat tizenegyedikes diákjai vettek részt.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A helyszín az iskola tankertje volt, amely ebben az évben is országos helyezést, arany minősítést ért el „közösségi kert” kategóriában. A terménymegáldó ünnepségre esztétikus installációt készítettek a diákok a tankert egy pontján.

Téglás László igazgató megnyitóbeszédében hangsúlyozta, hogy az iskola mezőgazdasági képzésének évszázados tradíciója és a terményáldás szertartásának gondolatisága valójában szorosan összefügg egymással, hiszen a természettel harmóniában élő, mezőgazdasággal foglalkozó ember számára az ősz különösen fontos időszak volt mindig – ekkor takaríthatja be az egész éves fáradságos munkájának gyümölcseit, ekkor töltheti fel a kamrát, a padlást, pincét az őszi terményekkel.

Berki József káplán, az intézmény iskolalelkésze arról beszélt, milyen fontos az a munka, amely a fölbe hullott magtól egészen a betakarításig kíséri végig a fejlődést. 

Forrás: II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium

Fotó: Halász Ákos

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
nagyheti-es-husveti-szertartasok-2018-ban
Nagyheti és húsvéti szertartások az érseki és püspöki székhelyeken 2018-ban

Az alábbiakban a húsvéti időszak ünnepi püspöki szentmiséinek és szertartásainak helyszínéről és időpontjáról tájékozódhatnak.

2018. március 23. péntek
a-borunk-ala-bujt-isten-megjelent-varga-laszlo-puspokkel-keszult-interjukotet
A bőrünk alá bújt Isten – megjelent a Varga László püspökkel készült interjúkötet

A Magyar Kurír gondozásában, az Új Ember Kiadványok sorozatban jelent meg a Varga László kaposvári megyéspüspökkel készült interjúkötet.

2018. március 23. péntek