Terménymegáldás Kiskunhalason

2017. október 11. szerda 13:18

Hagyományteremtő szándékkal rendeztek terménymegáldó ünnepséget október 10-én a kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnáziumban. Az eseményen az agrár tagozat tizenegyedikes diákjai vettek részt.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A helyszín az iskola tankertje volt, amely ebben az évben is országos helyezést, arany minősítést ért el „közösségi kert” kategóriában. A terménymegáldó ünnepségre esztétikus installációt készítettek a diákok a tankert egy pontján.

Téglás László igazgató megnyitóbeszédében hangsúlyozta, hogy az iskola mezőgazdasági képzésének évszázados tradíciója és a terményáldás szertartásának gondolatisága valójában szorosan összefügg egymással, hiszen a természettel harmóniában élő, mezőgazdasággal foglalkozó ember számára az ősz különösen fontos időszak volt mindig – ekkor takaríthatja be az egész éves fáradságos munkájának gyümölcseit, ekkor töltheti fel a kamrát, a padlást, pincét az őszi terményekkel.

Berki József káplán, az intézmény iskolalelkésze arról beszélt, milyen fontos az a munka, amely a fölbe hullott magtól egészen a betakarításig kíséri végig a fejlődést. 

Forrás: II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium

Fotó: Halász Ákos

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
lezarult-brenner-janos-emlekev
Lezárult a Brenner János-emlékév – A boldoggá avatásra készül a Szombathelyi Egyházmegye

Vesperessál és ünnepi szentmisével ért véget december 15–16-án a Brenner János-emlékév a Szombathelyi Egyházmegyében. Az ünnep azonban folytatódik: jövőre május 1-jén Szombathelyen boldoggá avatják a hatvan évvel ezelőtt vértanú halált halt lelkipásztort.

16:40
miert-nem-mondta-meg-keresztelo-janos
Miért nem mondta meg Keresztelő János?

Advent 3. vasárnapja – Gondolatok az evangéliumhoz (Jn 1,6–8; 19–28)

16:00