Terménymegáldás Kiskunhalason

2017. október 11. szerda 13:18

Hagyományteremtő szándékkal rendeztek terménymegáldó ünnepséget október 10-én a kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnáziumban. Az eseményen az agrár tagozat tizenegyedikes diákjai vettek részt.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A helyszín az iskola tankertje volt, amely ebben az évben is országos helyezést, arany minősítést ért el „közösségi kert” kategóriában. A terménymegáldó ünnepségre esztétikus installációt készítettek a diákok a tankert egy pontján.

Téglás László igazgató megnyitóbeszédében hangsúlyozta, hogy az iskola mezőgazdasági képzésének évszázados tradíciója és a terményáldás szertartásának gondolatisága valójában szorosan összefügg egymással, hiszen a természettel harmóniában élő, mezőgazdasággal foglalkozó ember számára az ősz különösen fontos időszak volt mindig – ekkor takaríthatja be az egész éves fáradságos munkájának gyümölcseit, ekkor töltheti fel a kamrát, a padlást, pincét az őszi terményekkel.

Berki József káplán, az intézmény iskolalelkésze arról beszélt, milyen fontos az a munka, amely a fölbe hullott magtól egészen a betakarításig kíséri végig a fejlődést. 

Forrás: II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium

Fotó: Halász Ákos

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
szemelyi-valtozasok-egyhazmegyeinkben-2018
Személyi változások egyházmegyéinkben – 2018 – FRISSÍTVE

Az alábbi személyi és szervezeti változások lépnek életbe a 2018. évben egyházmegyéinkben. Összeállításunk a Veszprémi Főegyházmegye dispozícióival frissült.

12:14
-katolikus-szo-ne-csak-egy-jelzo-legyen
„…a katolikus szó ne csak egy jelző legyen” – Intézményvezetők kinevezéseit adták át Egerben

Intézményvezetői kinevezéseket adott át Ternyák Csaba érsek július 16-án az Egri Érseki Palota Turisztikai Látogatóközpontban az Egri Főegyházmegye fenntartásában működő iskolák igazgatóinak.

10:44