Terménymegáldás Kiskunhalason

2017. október 11. szerda 13:18

Hagyományteremtő szándékkal rendeztek terménymegáldó ünnepséget október 10-én a kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnáziumban. Az eseményen az agrár tagozat tizenegyedikes diákjai vettek részt.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A helyszín az iskola tankertje volt, amely ebben az évben is országos helyezést, arany minősítést ért el „közösségi kert” kategóriában. A terménymegáldó ünnepségre esztétikus installációt készítettek a diákok a tankert egy pontján.

Téglás László igazgató megnyitóbeszédében hangsúlyozta, hogy az iskola mezőgazdasági képzésének évszázados tradíciója és a terményáldás szertartásának gondolatisága valójában szorosan összefügg egymással, hiszen a természettel harmóniában élő, mezőgazdasággal foglalkozó ember számára az ősz különösen fontos időszak volt mindig – ekkor takaríthatja be az egész éves fáradságos munkájának gyümölcseit, ekkor töltheti fel a kamrát, a padlást, pincét az őszi terményekkel.

Berki József káplán, az intézmény iskolalelkésze arról beszélt, milyen fontos az a munka, amely a fölbe hullott magtól egészen a betakarításig kíséri végig a fejlődést. 

Forrás: II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium

Fotó: Halász Ákos

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-nem-lehet-megorizni-az-egyhaz-tanitasat-annak-tovabbfejlesztese-nelkul
Ferenc pápa: Nem lehet megőrizni az Egyház tanítását annak továbbfejlesztése nélkül!

Október 11-én a Szentatya jelentős beszédet intézett az Új Evangelizáció Pápai Tanácsa által szervezett találkozó résztvevőihez a vatikáni szinódusi teremben. Hangsúlyozta az egyház hagyományának dinamikus, élő jellegét, és kiemelte a tanfejlődést a halálbüntetés kérdésében.

2017. október 16. hétfő
itt-talalkozo-leanyfalun
Idén is Leányfalun szervezték meg az állandó diakónusok találkozóját

Október 12. és 14. tartották a magyarországi állandó diakónusok és házastársaik, a diakonátus iránt érdeklődők ITT (Imádság, Tanulás, Találkozás) találkozóját és továbbképzését a leányfalui Szent Gellért Lelkigyakorlatos Házban. A szombati szentmise főcelebránsa és szónoka Erdő Péter bíboros volt.

2017. október 16. hétfő