Thomas Collins kanadai bíboros, érsek nyilatkozata a torontói gázolásos merényletről

2018. április 24. kedd 20:30

A kanadai nagyvárosban április 23-án délután gázolásos merénylet történt, melynek során egy kisteherautó a város főutcáján, a Yonge Streeten halálra gázolt tíz járókelőt és sokakat megsebesített. A tragikus eset kapcsán Thomas Collins bíboros, Torontó érseke nyilatkozatot tett közzé még aznap este.

A főpásztor arra kéri egyházmegyéje híveit, hogy imádkozzanak vele együtt azokért, akik ebben az erőszakos balesetben meghaltak és megsebesültek.

„A torontói érsekség mind a 225 plébániáját arra kérem, hogy különleges szándékokat ajánljanak fel a hét során azokért, akik az eset miatt szenvednek.” Thomas Collins azt is kéri, hogy a hívek imádkozzanak vele együtt azért, hogy lelki segítséget tudjanak nyújtani azoknak, akik most erre különösen is rászorulnak.

A város katolikus családi tanácsadó testülete éppen az érintett Yonge Streeten székel, és kész arra, hogy lelki segítséget nyújtson e tragikus órákban a fájdalomtól sújtott embereknek.

A kanadai rendőrség nem sokkal a gázolás után, a helyszíntől alig egy kilométernyire elfogta a merénylőt, Alek Minassian 25 éves örmény származású fiatalembert, aki súlyos személyiségzavarokkal küzd, és neve ismert volt már a rendőrség előtt. A magyar külügyminisztérium jelentése szerint nincs magyar áldozata a merényletnek, melynek helyszínétől nem messze, a Sheppard Avenue-n fekszik az Árpád-házi Szent Erzsébet magyar plébánia, ahol az ottani magyar közösséget Forrai Tamás jezsuita atya vezeti.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink - olvasta már?
szuz-maria-az-egyhaz-anyja-kotelezo-emleknapja
Szűz Mária, az Egyház Anyja kötelező emléknapja

Az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció dekrétumával elrendelte a Boldogságos Szűz Máriának, az Egyház Anyjának kötelező emléknapját, melyet a liturgiában a pünkösdvasárnap utáni hétfőn ünnepelünk az idei évtől.

2018. május 20. vasárnap
erdo-peterrel-unnepeltek-punkosdot-az-esztergomi-bazilikaban
Erdő Péter: Ha Jézus Krisztus felé tartunk, biztosan jó úton járunk

Május 20-án, pünkösdvasárnap Erdő Péter bíboros, prímás, érsek mutatott be ünnepi szentmisét az esztergomi Nagyboldogasszony- és Szent Adalbert-főszékesegyházban, és kiszolgáltatta a bérmálás szentségét 60 fiatalnak.

2018. május 20. vasárnap