Tisztújító közgyűlést tartott az Ecclesia Szövetkezet

Hazai – 2017. május 18., csütörtök | 16:42

Az idén 66 esztendős Ecclesia Szövetkezet május 18-án tartotta ötévente esedékes tisztújító közgyűlését.

Az Ecclesia Szövetkezet nehéz történelmi korban jött létre, s a kezdetektől fogva azt a célt szolgálta, hogy a katolikus papok és plébániák, egyházmegyék – melyek a szövetkezet tulajdonosi testületét, tagságát alkotják – megbízható forrásból jussanak hozzá a templomi felszerelésekhez, kegytárgyakhoz, imakönyvekhez. Az eredeti feladatát továbbra is betöltő Ecclesia mára természetesen új tevékenységi körökkel is bővítette működését: hittankönyvsorozatot jelentet meg, külföldi partnerek termékeit értékesíti, webáruházat működtet.

A közgyűlés ötévente választja meg a szövetkezet vezetőségét. Május 18-án a tagság régi és új tisztségviselőket tüntetett ki bizalmával: az igazgatóság soraiba a korábban is tisztséget viselő Horváth Zoltán István budapest-terézvárosi esperes plébános, Káposztássy Béla gyáli plébános és gimnáziumi lelkivezető, Perger Gyula toronyi plébános, püspöki referens és Török József professzor mellé új tagként beválasztotta Kuzmányi Istvánt, a Magyar Kurír és az Új Ember igazgató-főszerkesztőjét. Az eddig elnöki szolgálatot ellátó Füzes Ádám, a Kanter Károly Felnőttképzési Intézet igazgatója továbbra is tagja marad a vezetőtestületnek.

Az elnöki posztra a közgyűlés Török Csaba professzort, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia televíziós referensét választotta meg.

A felügyelőbizottság elnökének Szerencsés Zsolt dorogi és esztergom-kertvárosi plébánost, tagjainak pedig Kertész Péter csepeli és Lak Gábor pestszentimrei plébánost választották meg.

A szövetkezet előtt a következő öt esztendőben számos kihívás áll: folytatódik a hittankönyvkiadás nagy feladata, ami mellett nem feledkezhetünk meg a plébániai csoportok, oktatások számára fontos segédanyagok kidolgozásáról, a személyes és közösségi imaéletet szolgáló könyvek, segédletek kiadásáról sem. Ugyanígy kiemelt feladat a szép, méltósággal végzett liturgia ügyének előmozdítása is az igényes felszerelések biztosítása révén.

A szövetkezeti forma az egyének, egyes egyházi intézmények összefogására épül. Az Ecclesia új vezetősége az együttműködés szellemében kíván az új ciklusban is működni: Ecclesia – az egész Egyházért.

Forrás: Ecclesia Szövetkezet

Fotó: Lambert Attila

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria