Tizenkilenc magyar beteg vett részt a Máltai Lovagrend lourdes-i zarándoklatán

2019. május 11., szombat | 9:13

Május 3. és 7. között a Magyar Máltai Lovagok Szövetsége nyolcvanhárom tagú csoporttal vett részt a Máltai Lovagrend idei nemzetközi zarándoklatán Lourdes-ban.

A lovagrend tagjaihoz tizenkilenc beteg és tíz zarándokkísérő csatlakozott; a kísérők közt húsz rendtag és három jelölt volt. Húsz olyan kísérő volt, aki először vett részt ezen a zarándoklaton, hárman huszonöt éven aluliak.

A csoportot négy pap kísérte: egy magyarországi, egy felvidéki, egy erdélyi és egy Magyarországon szolgálatot teljesítő indiai szerzetes. Ők vezették május 6-án, a hagyományossá vált hétfő reggeli magyar nyelvű szentmisét – amit a Szűzanya megjelenésének helyszínén tartottak, a massabielle-i barlangnál.

Forrás és fotó: MMLSZ

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Külhoni
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
megindito-kepek-es-tanusagtetel-fogvatartottak-adtak-elo-szent-adorjan-legendajat
Megindító képek és tanúságtétel – Fogvatartottak adták elő Szent Adorján legendáját

Családok ülnek kis körökben a balassagyarmati városháza dísztermében; lelkesen beszélgetnek, mosolyognak, nevetnek, már-már idillinek tetsző a pillanat. Csakhogy ez egy rendkívüli találkozás a városi börtön fogvatartottjai és családtagjaik között.

19:54
bences-es-premontrei-papszenteles-pannonhalman
Bencés és premontrei papszentelés Pannonhalmán

Jurinka Szilveszter bencés és Horváth János premontrei szerzetest szentelte pappá Várszegi Asztrik püspök, emeritus pannonhalmi főapát május 18-án, szombaton a pannonhalmi Szent Márton-bazilikában.

14:02