Több mint egymillióan vettek részt a Háromkirályok felvonulásán Lengyelországban – KÉPRIPORT

Kitekintő – 2018. január 13., szombat | 14:02

Idén rekordszámú résztvevője volt a Háromkirályok hagyományos felvonulásának, amelyet 650 lengyel városban tartottak meg január 6-án, vízkereszt ünnepén. Az eseményre 1,2 millióan voltak kíváncsiak – tette közzé a hírt a lengyel püspöki konferencia szóvivője, Paweł Rytel-Andrianik.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A szóvivő hatalmas sikernek nevezte az eseményt és kiemelte, hogy a vallási jelleg és az ünnep hagyománya egyesíti a lengyeleket. Utalt arra is, hogy a felvonulás során adománygyűjtést szerveztek olyan kulturális és nevelési intézmények javára, amelyek Kelet-Európában működnek.

Azok a hívek, akik vízkereszt napján részt vettek vallási szertartásokon, anyagilag hozzájárulhattak a missziós alaphoz. Ezt a lengyel püspöki konferencia missziós bizottsága hozta létre 2000-ben, hogy támogassák a misszionáriusok képzésének költségeit.

Jerzy Mazur püspök, a bizottság elnöke az alkalomra írt üzenetében emlékeztetett, hogy több mint kétezer lengyel misszionárius teljesít szolgálatot a világ közel száz országában. Hirdetik az evangéliumot és jótékonysági tevékenységet folytatnak a szegények és a betegek megsegítésére.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News, Zenit, Twitter

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria