Több mint két évtized után újra megjelenik a négykötetes zsolozsmáskönyv

Kultúra – 2014. november 17., hétfő | 19:05

Az első kötet december elején, a továbbiak a liturgikus év soron következő időszakaihoz igazodva jelennek meg – tájékoztatta szerkesztőségünket a Szent István Társulat igazgatója, Farkas Olivér.

 

Az imaórák liturgiája címet viselő kötetsorozatról Farkas Olivér, a könyvkiadó igazgatója elmondta: „A mostani az első olyan kiadás, amelyik hazánkban készül. Az előző változatot 1991-ben nyomtatták a ferences rend padovai nyomdájában, ám az azóta eltelt huszonhárom évben ezek a kötetek elfogytak, elhasználódtak.”

Az eredetileg papi használatra szánt Liturgia Horarum – Imaórák liturgiája, közkeletű magyar nevén zsolozsmáskönyv, Boldog VI. Pál pápa szavait idézve: „Isten egész népének imája, ezért úgy van megszerkesztve és kidolgozva, hogy ne csak a papok mondhassák, hanem a szerzetesek, sőt a világi hívek is.” A hitéletre vonatkozó negatív statisztikák ellenére egyre többen végzik napi rendszerességgel a zsolozsmát, életállapotuknak és hivatásuknak megfelelően csatlakozva az egyház hivatalos imádságához.

Az új kötetekről szólva az igazgató kiemelte: „Az elmúlt két évtizedben számos új szent és boldog került be a római kalendáriumba, akiknek emléknapjai gazdagították az imaórák liturgiáját, emellett az egyház több olyan új ünnepet is bevezetett, melyek szintén helyet kaptak a zsolozsmában. Mivel a könyv liturgikus kiadvány, és jellegénél fogva mindennapi használatra készült, a legnemesebb és legtartósabb holland, francia és olasz anyagokat választottuk ki a gyártás során. A keménytáblás műbőr kötés mellett korlátozott példányszámban exkluzív kivitelű, a széleken körben varrott, lekerekített sarkú, modernebb változatot is készíttettünk.”

Az első kötet december elején, a továbbiak a liturgikus év soron következő időszakaihoz igazodva jelennek meg. Az első kötet már előrendelhető a www.szitkonyvek.hu oldalon.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria