Továbbképzésen vettek részt a Temesvári Egyházmegye ifjúságpasztorációs munkatársai

2018. november 8. csütörtök 16:17

Továbbképző tanfolyamot tartottak a Temesvári Egyházmegye ifjúságpasztoráció területén dolgozó munkatársainak november 5. és 7. között a temesvári Marienheim Ifjúsági Házban. ​A kurzus célja elsősorban a plébániákon folyó pasztorációs munka átfogóbb koordinálásának elősegítése volt.

Az ifjúságpasztorációban tevékenykedő lelkipásztorok és szerzetesnővérek továbbképzését a Temesvári Egyházmegye, valamint az annak keretében működő egyházmegyei ifjúsági központ szervezte.

A tanfolyam elején a továbbképzés témáját mozgásos játékok vezették fel, majd az október 28-án befejeződött, fiatalokról szóló szinódus záródokumentumáról beszélgettek a résztvevők.

A második és harmadik nap középpontjában Bosco Szent János lelkülete és tanítása állt. Kedd délelőtt a résztvevők feltérképezték, melyek azok a világi dolgok, amelyek a fiatalokat vonzzák, illetve jobban lekötik, mint a vallás és a vallásos témák.

Az ifjúságpasztorációs szolgálatot végző papok és szerzetesnővérek közösen próbáltak megoldást találni arra, hogyan lehet a fiatalok, a gyerekek számára vonzóvá tenni a vallásosságot. A délután folyamán különböző játékokat tanultak, melyeket a pasztorációba is be lehet illeszteni, függetlenül attól, hogy melyik réteggel, korcsoporttal dolgoznak.

A továbbképzés estéi az elmúlt nap kiértékelésével és közös kompletóriummal zárultak.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Váncsa Csaba

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
tizenkilencedik-alkalommal-kerestek-szent-erzsebet-utodat
Tizenkilencedik alkalommal keresték Szent Erzsébet utódát

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) által alapított Szent Erzsébet rózsája díjat Horváth Kálmánné, a Győri Egyházmegyei Karitász önkéntese vehette át november 17-én Budapesten, a Szent István-bazilikában. Átadták a konferencia Eucharisztiához kötődő rajz- és fotópályázatának díjait is.

22:55
iden-rolla-janos-hegedumuvesz-vehette-at-szent-marton-dijat-pannonhalman
Idén Rolla János hegedűművész vehette át a Szent Márton-díjat Pannonhalmán

Rolla János hegedűművész, a Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertmestere vehette át november 16-án, a Pannonhalmi Főapátság Szent Márton-napján a főapátság, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. és a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok által alapított Szent Márton-díjat.

19:50