Továbbképzésen vettek részt a Temesvári Egyházmegye ifjúságpasztorációs munkatársai

2018. november 8., csütörtök | 16:17

Továbbképző tanfolyamot tartottak a Temesvári Egyházmegye ifjúságpasztoráció területén dolgozó munkatársainak november 5. és 7. között a temesvári Marienheim Ifjúsági Házban. ​A kurzus célja elsősorban a plébániákon folyó pasztorációs munka átfogóbb koordinálásának elősegítése volt.

Az ifjúságpasztorációban tevékenykedő lelkipásztorok és szerzetesnővérek továbbképzését a Temesvári Egyházmegye, valamint az annak keretében működő egyházmegyei ifjúsági központ szervezte.

A tanfolyam elején a továbbképzés témáját mozgásos játékok vezették fel, majd az október 28-án befejeződött, fiatalokról szóló szinódus záródokumentumáról beszélgettek a résztvevők.

A második és harmadik nap középpontjában Bosco Szent János lelkülete és tanítása állt. Kedd délelőtt a résztvevők feltérképezték, melyek azok a világi dolgok, amelyek a fiatalokat vonzzák, illetve jobban lekötik, mint a vallás és a vallásos témák.

Az ifjúságpasztorációs szolgálatot végző papok és szerzetesnővérek közösen próbáltak megoldást találni arra, hogyan lehet a fiatalok, a gyerekek számára vonzóvá tenni a vallásosságot. A délután folyamán különböző játékokat tanultak, melyeket a pasztorációba is be lehet illeszteni, függetlenül attól, hogy melyik réteggel, korcsoporttal dolgoznak.

A továbbképzés estéi az elmúlt nap kiértékelésével és közös kompletóriummal zárultak.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Váncsa Csaba

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-nagycsutortok-este-annak-van-legnagyobb-hatalma-aki-leginkabb-szolgal
Ferenc pápa nagycsütörtök este: Annak van legnagyobb hatalma, aki leginkább szolgál!

Április 18-án a Szentatya a Rómához közeli Velletri település börtönében mutatta be a nagycsütörtök esti misét, amelynek keretében megmosta tizenkét különböző nemzetiségű fogvatartott lábát. Az elítéltek közül lelkileg is sokan készültek az alkalomra, például meg is gyóntak.

2019. április 18., csütörtök
erdo-peter-mutatta-be-nagycsutortok-esti-szentmiset-esztergomban-96211
Erdő Péter mutatta be a nagycsütörtök esti szentmisét Esztergomban

Április 18-án, nagycsütörtökön este Erdő Péter bíboros, prímás mutatott be szentmisét az esztergomi bazilikában. A liturgia során a főpásztor elvégezte a lábmosás szertartását.

2019. április 18., csütörtök
Útravaló – 2019. április 18., nagycsütörtök

Útravaló – 2019. április 18., nagycsütörtök

Napról napra közreadunk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat. Húsvét második vasárnapjáig Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót: elmélkedései a római egyház ősi stációs liturgiája útján vezetnek.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle