Továbbképzésen vettek részt a Temesvári Egyházmegye ifjúságpasztorációs munkatársai

2018. november 8. csütörtök, 16:17

Továbbképző tanfolyamot tartottak a Temesvári Egyházmegye ifjúságpasztoráció területén dolgozó munkatársainak november 5. és 7. között a temesvári Marienheim Ifjúsági Házban. ​A kurzus célja elsősorban a plébániákon folyó pasztorációs munka átfogóbb koordinálásának elősegítése volt.

Az ifjúságpasztorációban tevékenykedő lelkipásztorok és szerzetesnővérek továbbképzését a Temesvári Egyházmegye, valamint az annak keretében működő egyházmegyei ifjúsági központ szervezte.

A tanfolyam elején a továbbképzés témáját mozgásos játékok vezették fel, majd az október 28-án befejeződött, fiatalokról szóló szinódus záródokumentumáról beszélgettek a résztvevők.

A második és harmadik nap középpontjában Bosco Szent János lelkülete és tanítása állt. Kedd délelőtt a résztvevők feltérképezték, melyek azok a világi dolgok, amelyek a fiatalokat vonzzák, illetve jobban lekötik, mint a vallás és a vallásos témák.

Az ifjúságpasztorációs szolgálatot végző papok és szerzetesnővérek közösen próbáltak megoldást találni arra, hogyan lehet a fiatalok, a gyerekek számára vonzóvá tenni a vallásosságot. A délután folyamán különböző játékokat tanultak, melyeket a pasztorációba is be lehet illeszteni, függetlenül attól, hogy melyik réteggel, korcsoporttal dolgoznak.

A továbbképzés estéi az elmúlt nap kiértékelésével és közös kompletóriummal zárultak.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Váncsa Csaba

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
-az-legjobb-arvahaz-amit-soha-nem-epitenek-meg-bojte-csaba-hatvaneves
„Az a legjobb árvaház, amit soha nem építenek meg” – Böjte Csaba hatvanéves

„Hatvan év – mi ez az évmilliárdokhoz képest, amióta a mennyei Atya a világról gondoskodik! És a szeretet gyakorlása amúgy sem olyasmi, amiből bárki nyugdíjba mehetne” – vallja a ferences szerzetes, aki január 24-én ünnepli 60. születésnapját. Hivatásáról, életútjáról kérdeztük Csaba testvért.

2019. január 23. szerda
zenari-biboros-az-artatlanok-lemeszarlasa-ma-is-zajlik-sziriaban
Az ártatlanok lemészárlása ma is zajlik Szíriában – Interjú Zenari bíborossal

Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius január 21-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében beszélt a szíriai nép szenvedéseiről, és köszönetet mondott, amiért a magyar kormány támogatja a katolikus kórházakat. Ebből az alkalomból kérdeztük a szíriai helyzetről.

2019. január 23. szerda