Udvardy György tartott tanévnyitó előadást a pécsi hittudományi főiskolán

2017. szeptember 14. csütörtök 09:51

Udvardy György pécsi megyéspüspök szeptember 9-én évnyitó előadást tartott a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola levelezős hallgatóinak.

A hagyományteremtő eseményen Kovács Gusztáv rektor elmondta, a püspöki tanítás a teológusok számára is rendkívüli fontos, hiszen kapcsot képez a hagyomány egésze és a helyi közösségek között.

A főpásztor a teológia és az Egyház összetartozásáról beszélt, az Egyház születéséről és fő feladatairól, a hallgatókat pedig az Egyházon belüli közös munkára hívta és biztatta.

A Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola hallgatóinak háromnegyede levelező tagozaton végzi tanulmányait. Az Pécsi Egyházmegye területéről és távolabbról érkező hallgatók közül többen vannak, akik jelenleg is az Egyházon belül dolgoznak, mások pedig egészen más területről érkezve kezdték meg a hitéleti képzést.

A megyéspüspök rámutatott, hogy a hallgatók főiskolai tanulmányaik által mindannyian az Egyház tevékenységébe kapcsolódnak bele. Feladatuk a világ haladásának előmozdítása bármely olyan területen, ahol jelen vannak. Ugyanakkor ezt a tevékenységet mindenkor az Egyház lényegéből és küldetéséből fakadóan kell végezniük.

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Fotó: Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-nagybojt-nem-szomoru-nem-gyaszos-ido
Ferenc pápa: A nagyböjt nem szomorú, nem gyászos idő!

Február 18-án a Szentatya a déli Mária-imádság előtt a szentmise evangéliumáról, az imádság és a megtérés fontosságáról elmélkedett. Ferenc pápa beszédének teljes fordítását közreadjuk.

2018. február 18. vasárnap
a-jo-szulok-peldaja-brenner-janos-boldogga-avatasara-keszulunk
A jó szülők példája – Brenner János boldoggá avatására készülünk

Brenner József nagyprépost, Brenner János testvére írásával folytatjuk havonta megjelenő rovatunkat, amellyel Brenner János vértanú május elsején Szombathelyen sorra kerülő boldoggá avatására készülünk.

2018. február 18. vasárnap