Udvardy György tartott tanévnyitó előadást a pécsi hittudományi főiskolán

2017. szeptember 14. csütörtök 09:51

Udvardy György pécsi megyéspüspök szeptember 9-én évnyitó előadást tartott a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola levelezős hallgatóinak.

A hagyományteremtő eseményen Kovács Gusztáv rektor elmondta, a püspöki tanítás a teológusok számára is rendkívüli fontos, hiszen kapcsot képez a hagyomány egésze és a helyi közösségek között.

A főpásztor a teológia és az Egyház összetartozásáról beszélt, az Egyház születéséről és fő feladatairól, a hallgatókat pedig az Egyházon belüli közös munkára hívta és biztatta.

A Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola hallgatóinak háromnegyede levelező tagozaton végzi tanulmányait. Az Pécsi Egyházmegye területéről és távolabbról érkező hallgatók közül többen vannak, akik jelenleg is az Egyházon belül dolgoznak, mások pedig egészen más területről érkezve kezdték meg a hitéleti képzést.

A megyéspüspök rámutatott, hogy a hallgatók főiskolai tanulmányaik által mindannyian az Egyház tevékenységébe kapcsolódnak bele. Feladatuk a világ haladásának előmozdítása bármely olyan területen, ahol jelen vannak. Ugyanakkor ezt a tevékenységet mindenkor az Egyház lényegéből és küldetéséből fakadóan kell végezniük.

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Fotó: Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
ketezren-vettek-reszt-mariapocsi-ciganybucsun
Kétezren vettek részt a máriapócsi cigánybúcsún

„Teremts bennem tiszta szívet, ó Isten!” mottóval rendezték meg szeptember 15-e és 17-e között Máriapócson a roma közösségek zarándoklatát.

2017. szeptember 21. csütörtök
ferenc-papa-ha-hibazol-kelj-fel-nincs-emberibb-mint-hibakat-elkovetni
Ferenc pápa: Ha hibázol, kelj fel: nincs emberibb, mint hibákat elkövetni!

Szeptember 20-án különleges stílusú beszédet mondott a Szentatya: közvetlen hangnemben, tegezve buzdította reményre a szerdai általános kihallgatáson jelen lévő hívőket. A pápa katekézisét teljes terjedelmében közöljük.

2017. szeptember 20. szerda