Új campust kap Józsefvárosban a Pázmány Egyetem

2019. január 6. vasárnap, 13:01

Egy több mint 2500 négyzetméteres új oktatási épület jön létre, valamint korszerű kialakítást kap az egyetem meglévő műemléképülete is.

A TED (Tenders Electronic Daily) oldalán megjelent a Pázmány Péter Katolikus Egyetem fejlesztésének tervezési közbeszerzése. A Bródy-projekt elnevezésű beruházás két épület megvalósítását foglalja magába a budapesti VIII. kerületben. A fejlesztés fő eleme a Szentkirályi utca 26. alatt létesítendő új campus épülete, mely az oktatás számára létesül több mint 2500 négyzetméteren. Vele párhuzamosan építik át a Bródy Sándor utca 15. alatt lévő műemlék épületet, mely az egyetem irodáinak ad majd otthont.

A tervezési feladat elsődleges célja, hogy az egyetem számára egy olyan új épületet hozzanak létre, amely kielégíti a funkcionális igényeket azáltal, hogy növeli az oktatási területet. Az intézmény céljai közt szerepel az is, hogy kialakítsa az egyetem nagyobb jelenléttel bíró belvárosi campusát. A tervezés során a történelmi értékek megőrzése is szempont a modern és korszerű kialakítás mellett.

A nyertesnek többek között az alábbiakat kell ellátnia: mérnöki előkészítés, vázlatterv, felmérési terv, bontási és építési engedélyezési terv, kiviteli terv, megvalósulási terv.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem VIII. kerületi székhelyén az intézmény Jog- és Államtudományi Karának képzései folynak.

Forrás és fotó: Magyarépítők.hu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
pro-cultura-hungarica-dijat-kapott-bojte-csaba
Pro Cultura Hungarica díjat kapott Böjte Csaba

A magyar kultúra ápolását, a közösségépítést és a nemzeti identitás megőrzését elismerő díjakat, köztük Böjte Csabának Pro Cultura Hungarica díjat adtak át a magyar kultúra napján, január 22-én a budapesti Hagyományok Házában.

09:51
zenari-biboros-budapesten-keresztenyek-irgalmas-szamaritanusok-sziriai-foldi-pokolban
Zenari bíboros Budapesten: A keresztények irgalmas szamaritánusok a szíriai földi pokolban

Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius január 21-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében beszélt a szíriai nép, különösen a gyermekek szenvedéseiről. Bemutatták a magyar kormány által támogatott kórházi programot is, amely a szegények kezelését teszi lehetővé.

2019. január 22. kedd