Új körmeneti keresztet szenteltek a jubileumát ünneplő ózdi görögkatolikus templomban

2018. május 14. hétfő 14:04

Idén ünnepli alapításának 75. évfordulóját az ózdi görögkatolikus parókia. Ennek emlékére új körmeneti keresztet szenteltek a templomban május első vasárnapján, május 6-án az ünnepi Szent Liturgia végén.

Az ózdi egyházközséget 1943-ban kezdte el szervezni Juhász J. Dénes bazilita szerzetes. Az évforduló emlékére a parókia egyik tagja, Feczkó Sándor és családja új keresztet adományozott a templomnak. A keresztet körmeneteken és zarándoklatokon fogják majd használni.

„A te kereszted előtt leborulunk és a te szent feltámadásodat dicsőítjük” – olvasható a tropárból vett idézet a kereszten. Az irotai cseresznyefába faragott díszítést és feliratot egy szikszói fafaragómester készítette el.

Forrás: Miskolci Egyházmegye

Fotó: Ózdi görögkatolikus parókia Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-exkluziv-interjuja-nyugati-keresztenyseg-is-megujulhat
Ferenc pápa exkluzív interjúja: A nyugati kereszténység is megújulhat!

Abból az alkalomból, hogy Szent XXIII. János pápa földi maradványait Rómából Bergamóba szállították, a Szentatya exkluzív interjút adott a L’Eco di Bergamo című napilapnak, amelyben több aktuális kérdést is érintett.

2018. május 25. péntek
vilagmeretu-szentsegimadasra-hivnak-junius-2-an
Világméretű szentségimádásra hívnak június 2-án!

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Általános Titkársága úrnapjához kapcsolódva június 2-án délután 5-től szentségimádást hirdet, hogy együtt dicsőítsük az Oltáriszentségben jelenlévő Jézust szerte a világon. Továbbra is lehet új helyszíneket regisztrálni a Corpus Domini weboldalon.

2018. május 25. péntek