Új körmeneti keresztet szenteltek a jubileumát ünneplő ózdi görögkatolikus templomban

2018. május 14. hétfő 14:04

Idén ünnepli alapításának 75. évfordulóját az ózdi görögkatolikus parókia. Ennek emlékére új körmeneti keresztet szenteltek a templomban május első vasárnapján, május 6-án az ünnepi Szent Liturgia végén.

Az ózdi egyházközséget 1943-ban kezdte el szervezni Juhász J. Dénes bazilita szerzetes. Az évforduló emlékére a parókia egyik tagja, Feczkó Sándor és családja új keresztet adományozott a templomnak. A keresztet körmeneteken és zarándoklatokon fogják majd használni.

„A te kereszted előtt leborulunk és a te szent feltámadásodat dicsőítjük” – olvasható a tropárból vett idézet a kereszten. Az irotai cseresznyefába faragott díszítést és feliratot egy szikszói fafaragómester készítette el.

Forrás: Miskolci Egyházmegye

Fotó: Ózdi görögkatolikus parókia Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-uzenete-vallasok-kepviseloihez-beke-hidjait-epitsetek
Ferenc pápa üzenete a vallások képviselőihez: A béke hídjait építsétek!

Október 14-én a Szentatya arra figyelmeztetett a Bolognában tartott vallásközi imatalálkozóra küldött üzenetében, hogy a vallásoknak a párbeszédet, a békét, a testvéri együttélést kell szolgálniuk, mert különben önmagukat tagadják meg.

19:15
a-parbeszeddel-csak-nyerhetunk-bemutattak-klaus-von-stosch-az-iszlam-mint-kihivas-cimu-kotetet
A párbeszéddel csak nyerhetünk – Bemutatták Klaus von Stosch „Az iszlám mint kihívás” című kötetét

A Magyar Kurír kiadásában megjelent Klaus von Stosch „Az iszlám mint kihívás – Keresztény megközelítések” című kötete. A könyvet Dejcsics Konrád bencés szerzetes és Szőke Péter, a hazai Sant’Egidio közösség vezetője mutatta be a szerző jelenlétében október 15-én, a budapesti D18 könyvesboltban.

15:45