Új körmeneti keresztet szenteltek a jubileumát ünneplő ózdi görögkatolikus templomban

2018. május 14. hétfő, 14:04

Idén ünnepli alapításának 75. évfordulóját az ózdi görögkatolikus parókia. Ennek emlékére új körmeneti keresztet szenteltek a templomban május első vasárnapján, május 6-án az ünnepi Szent Liturgia végén.

Az ózdi egyházközséget 1943-ban kezdte el szervezni Juhász J. Dénes bazilita szerzetes. Az évforduló emlékére a parókia egyik tagja, Feczkó Sándor és családja új keresztet adományozott a templomnak. A keresztet körmeneteken és zarándoklatokon fogják majd használni.

„A te kereszted előtt leborulunk és a te szent feltámadásodat dicsőítjük” – olvasható a tropárból vett idézet a kereszten. Az irotai cseresznyefába faragott díszítést és feliratot egy szikszói fafaragómester készítette el.

Forrás: Miskolci Egyházmegye

Fotó: Ózdi görögkatolikus parókia Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
panama-nap-interju-gabor-miklossal
Panama-napot szerveznek Budapesten az IVT jegyében – Interjú Gábor Miklóssal

A közép-amerikai Panamavárosban holnap elkezdődik az ifjúsági világtalálkozó (IVT). Ennek jegyében „Panama-napot” szerveznek a magyar fiatalok számára Budapesten január 26-án. Az előkészületekről és a programokról Gábor Miklóst, az MKPK Ifjúsági Bizottságának irodavezetőjét kérdeztük.

2019. január 21. hétfő
magyar-viceposztulatort-neveztek-ki-zita-kiralyne-boldoggaavatasi-ugyeben
Magyar viceposztulátort neveztek ki Zita királyné boldoggáavatási ügyében

Az egyházmegyei szakasz posztulátora, Alexander Leonhardt, a strasbourgi érsekség papja Nagy Norbert teológust kérte fel, hogy legyen a boldoggá avatás magyar vonatkozású ügyeinek támogatója viceposztulátori minőségben.

2019. január 21. hétfő