Újabb lakásotthonokat adtak át Nyírszőlősön

2018. december 2., vasárnap | 13:02

A Szent Lukács Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ újabb korszerűsített lakásotthonait áldotta meg Szocska A. Ábel nyíregyházi megyéspüspök és Papp Tibor főhelynök november 27-én a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírszőlősön.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A négy lakásotthonban több mint 30 gondozott gyermeket, valamint három édesanyát látnak el a görögkatolikus gyermekvédelmi intézmény dolgozói. A november 27-én átadott házak  – más gyermekvédelmi intézményegységekkel együtt – január 1-től kerülnek a Nyíregyházi Egyházmegye fenntartásába.

Az átadó ünnepségen jelen volt Galambos Ildikó, a megyei kormányhivatal Nyíregyházi Járási Hivatal hivatalvezetője; Mozga Róbert, a gyámügyi és igazságügyi főosztály főosztályvezetője és munkatársa, Huncsikné Román Réka; Tóth Rita, a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat igazgatóhelyettese, Gánicz László, a szeretetszolgálat lelki igazgatója, Szilágyi Sándorné, az Új Haza Alapítvány kuratóriumának elnöke, valamint a Nyíregyházi Egyházmegye Szociális Irodájának munkatársai.

„Az isteni gondviselés jelenléte szinte kézzel fogható a mindennapokban. Az Úristen kinyilatkoztatta igazságát már az Ószövetségben is, de Jézus Krisztus teljesítette be mindazt, amit a régi törvényben ránk hagyott az Isten” – kezdte ünnepi beszédét Szocska Ábel püspök. A régi épületek megújulásában Isten mindennapi gondviselését és egyfajta beteljesedést is megtapasztalhatunk.

A főpásztor bejelentette, hogy a Szent Lukács Gyermekvédelmi Központ több lakásotthona, az anyáknak gyermekükkel való együttes elhelyezését biztosító egysége és a nevelőszülői hálózat (Nyíregyháza-Nyírszőlős, Balkány és Nyírbátor településeken) január 1-jétől a Nyíregyházi Egyházmegye fenntartásába kerül.

Az átvett gyermekvédelmi központ elnevezése is változni fog: a gyermekek pártfogójának és védőszentjének, Szent Miklósnak oltalmába ajánlják majd az egyházmegye legújabb szociális tagintézményeit.

A vendégeket Fényes Zsolt megbízott intézményvezető is köszöntötte, aki elmondta, hogy a négy lakásotthonban a magyar állam, az Európai Unió és a Hajdúdorogi Főegyházmegye támogatásának köszönhetően szakmai, pszichológusi, fejlesztő és kapcsolattartó szobákat, valamint egy új vizesblokkot alakítottak ki.

Ungvári Sándor, a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat igazgatója arról számolt be, hogy csaknem 200 millió forintból kilenc lakásotthont újítottak meg az elmúlt időszakban: ötöt Hajdúnánáson, négyet Nyírszőlősön. A kialakított két leányanya-otthonban nyolc év alatt 50 gyermek születhetett meg. Az igazgató megköszönte munkatársainak az együtt töltött időszakot, majd az ünnepség zárásaként az I. számú lakásotthonban élő fiatalok adtak műsort.

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Polyákné Tóth Nóra

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-az-abortusz-soha-nem-az-valasz-amelyet-nok-es-csaladok-keresnek
Ferenc pápa: Az abortusz soha nem az a válasz, amelyet a nők és a családok keresnek!

Május 25-én a Szentatya a „Yes to Life” konferencia résztvevőit fogadta. „A törékeny élet drága ajándékának gondozása” című konferenciát a Világiak, Család és Élet Kongregációja szervezte. A magyar sajtóban leegyszerűsítve jelent meg a pápa beszéde, amit most teljes terjedelmében olvashatnak.

09:55
-miert-csak-szakallas-embereket-latni-templomi-kepeken-derus-egyuttlet2-gyori-szeretetnapon
„Miért csak szakállas embereket látni a templomi képeken?” – Derűs együttlét a győri Szeretetnapon

Május 25-én ismét szeretetnapot rendeztek Győrben, amelynek minden bevétele Böjte Csaba Szent Ferenc Alapítványát illeti. Nagyszalontai sportközpontra gyűjtenek.

2019. május 26., vasárnap
Útravaló – 2019. május 27.

Útravaló – 2019. május 27.

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Májusban Seregély István nyugalmazott egri érsek útravalóit olvashatják.

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. május 27.

Mai evangélium – 2019. május 27.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Jn 15,26–16,4a

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle