Ismét megrendezték a Lakatos Menyhért szavalóversenyt Miskolcon

2016. május 24. kedd, 09:48

A Miskolci Görögkatolikus Cigány Szakkollégium idén harmadik alkalommal rendezte meg május 20-án a Lakatos Menyhért szavalóversenyt. Idén húsz versenyző érkezett a megmérettetésre.

A zsűrit Csépányné Szabolcsik Erika, a Homrogdi Görögkatolikus Általános Iskola igazgatónője, Csorba Mónika, a szakkollégium munkatársa, Szemerszki Mihály atya, a Miskolci Egyházmegye oktatási referense, valamint Barta József, az Edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola igazgatója alkotta.

A rendezvényt Makkai László atya nyitotta meg, aki a kitartó és fáradságos munka értékére hívta fel a figyelmet, Lakatos Menyért könyvéből idézve. Ezután a hallgatók adtak rövid műsort a vendégeknek: Oláh Bernadett ének valamint Kósa József zongora-előadásában gyönyörködhettek a versenyre érkezők, Hajdu Andrea Annamária pedig Petőfi Sándor Apostol című verséből szavalt el egy részletet. A szakkollégium projektvezetője, Szilágyi Eszter mutatta be a roma fiatalokat segítő és támogató programot, melynek címe: „Együtt a hitben jövőt építünk!”.

A szavalóversenyen jelen voltak a névadó lányai, Lakatos Anka, a zsűri elnöke, és Lakatos Éva is.

Az első korcsoport nyertese Váradi Alex László (Avasi Közösségi Tér, Görömbölyi Általános Iskola) lett, második helyezett: Gulyás Zseraldin Natasa (Homrogdi Görögkatolikus Általános Iskola), harmadik: Lakatos András László (Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény). Különdíjat kapott Schull Renátó (Nyitott Ajtó Baptista Általános Iskola, Óvoda és Szakképző Iskola).

A második korcsoport élén Dudu Ádám (Szent János Görögkatolikus Gimnázium és Szakképző Iskola) végzett, a második helyezett Suszter Attila (Kossuth Lajos Piarista Kollégium), a harmadik Balog Cintia Debórah (Sárospataki Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium) lett. A különdíjat Bercsényi Petra (Fráter György Katolikus Gimnázium) érdemelte ki.

Forrás és fotó: Miskolci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
panama-nap-interju-gabor-miklossal
Panama-napot szerveznek Budapesten az IVT jegyében – Interjú Gábor Miklóssal

A közép-amerikai Panamavárosban holnap elkezdődik az ifjúsági világtalálkozó (IVT). Ennek jegyében „Panama-napot” szerveznek a magyar fiatalok számára Budapesten január 26-án. Az előkészületekről és a programokról Gábor Miklóst, az MKPK Ifjúsági Bizottságának irodavezetőjét kérdeztük.

2019. január 21. hétfő
magyar-viceposztulatort-neveztek-ki-zita-kiralyne-boldoggaavatasi-ugyeben
Magyar viceposztulátort neveztek ki Zita királyné boldoggáavatási ügyében

Az egyházmegyei szakasz posztulátora, Alexander Leonhardt, a strasbourgi érsekség papja Nagy Norbert teológust kérte fel, hogy legyen a boldoggá avatás magyar vonatkozású ügyeinek támogatója viceposztulátori minőségben.

2019. január 21. hétfő