„Merry Christmas” a Fehér Házban

2017. december 4. hétfő 19:11

A Fehér Ház karácsonyi dekorációjáról videót és fotókat is közzétettek múlt héten – a videót maga a first lady osztotta meg Twitter-oldalán. A látványosan feldíszített fenyők mellett felfedezhetünk egy hagyományos betlehemet is.


„A Fehér Ház hagyományaihoz tartozik, hogy karácsonykor meseszerű dekorációval ejti ámulatba a gyerekeket” – magyarázza a Fehér Ház történetével foglalkozó társaság (The White House Historical Association). Az 1800-as évektől kezdve, a szenvedélyes természetvédő Theodore („Teddy”) Roosevelt elnökségét leszámítva, csodálatosan feldíszített karácsonyfák, aprólékosan kidolgozott dekorációk, karácsonyi ünnepségek és vendégségek jellemezték a Fehér Ház adventi időszakát.

A first lady, Melania Trump először november 27-én, Twitter-oldalán tette közzé a videót a karácsonyfákról, szalagokról, koszorúkról, süteményekről és a dekoráció egyéb elemeiről: köztük egy szépen kidolgozott tradicionális betlehemről, melyre rá is közelít a kamera. A kis, fülkeszerű mélyedésben álló betlehem 1967 óta látható az úgynevezett Keleti Szobában; az elmúlt években terjedő híresztelésekkel szemben Obama elnök idején is a szokott helyén állt.

A Fehér Ház karácsonyi díszítésének elmaradhatatlan eleme az épület mézeskalácsból készült mása: idén a hátteret adó fehéret piros szalagos zöld fenyőkoszorúkkal egészítették ki.

Az idei dekoráció a first lady kívánságára a „Réges-régi hagyományok” (Time-honored traditions) mottóra épül; fejet hajtva a fehér házi karácsonyok kétszáz esztendős múltja előtt.

Obama elnöksége alatt a karácsony szót óvatosan megkerülve „Happy Holidays” (boldog ünnepeket), illetve „Season’s Greetings” (ünnepi üdvözlet) szerepelt a hivatalos karácsonyi üdvözlőkártyákon (noha szóbeli köszöntésekben ő is számtalanszor a „Merry Christmas” kifejezést használta), erre utalva ígérte meg Trump tavaly decemberben, hogy elnökként visszatér majd a „Merry Christmas” jókívánsághoz.

A Fehér Ház  látogatható  szárnyaiba mintegy 25 ezer érdeklődőt várnak december folyamán. Az első csoport általános iskolás gyerekekből állt: az Andrews légitámaszpont (Joint Base Andrews) iskolájába járó gyerekeknek kézműves-foglalkozást tartottak, melyen Melania Trump is részt vett.

Forrás és fotó: E-communio.ro; LSNews

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink - olvasta már?
nekilendulni-szeretetbol-orommel-elbucsuztunk-egerszaloktol2
Nekilendülni, szeretetből, örömmel – Elbúcsúztunk Egerszalóktól

Július 15-én érkezett záró napjához az Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat. Kármelhegyi Boldogasszony ünnepén, Egerszalók búcsúnapján Ternyák Csaba érsek összegzésre kérte a résztvevőket. „Nehézséggel jár kereszténynek lenni, de az öröm és a szeretet az, ami igazán kereszténnyé tesz.”

2018. július 15. vasárnap
ferenc-papa-az-evangelium-hirdetoi-nem-menedzserek-nem-turnezo-celebek
Ferenc pápa: Az evangélium hirdetői nem menedzserek, nem turnézó celebek!

Július 15-én, vasárnap délben az evangélium hiteles hirdetésének jellemzőiről elmélkedett a Szentatya, majd elimádkozta az Úrangyalát a Szent Péter téren összegyűlt hívőkkel.

2018. július 15. vasárnap