„Merry Christmas” a Fehér Házban

2017. december 4. hétfő 19:11

A Fehér Ház karácsonyi dekorációjáról videót és fotókat is közzétettek múlt héten – a videót maga a first lady osztotta meg Twitter-oldalán. A látványosan feldíszített fenyők mellett felfedezhetünk egy hagyományos betlehemet is.


„A Fehér Ház hagyományaihoz tartozik, hogy karácsonykor meseszerű dekorációval ejti ámulatba a gyerekeket” – magyarázza a Fehér Ház történetével foglalkozó társaság (The White House Historical Association). Az 1800-as évektől kezdve, a szenvedélyes természetvédő Theodore („Teddy”) Roosevelt elnökségét leszámítva, csodálatosan feldíszített karácsonyfák, aprólékosan kidolgozott dekorációk, karácsonyi ünnepségek és vendégségek jellemezték a Fehér Ház adventi időszakát.

A first lady, Melania Trump először november 27-én, Twitter-oldalán tette közzé a videót a karácsonyfákról, szalagokról, koszorúkról, süteményekről és a dekoráció egyéb elemeiről: köztük egy szépen kidolgozott tradicionális betlehemről, melyre rá is közelít a kamera. A kis, fülkeszerű mélyedésben álló betlehem 1967 óta látható az úgynevezett Keleti Szobában; az elmúlt években terjedő híresztelésekkel szemben Obama elnök idején is a szokott helyén állt.

A Fehér Ház karácsonyi díszítésének elmaradhatatlan eleme az épület mézeskalácsból készült mása: idén a hátteret adó fehéret piros szalagos zöld fenyőkoszorúkkal egészítették ki.

Az idei dekoráció a first lady kívánságára a „Réges-régi hagyományok” (Time-honored traditions) mottóra épül; fejet hajtva a fehér házi karácsonyok kétszáz esztendős múltja előtt.

Obama elnöksége alatt a karácsony szót óvatosan megkerülve „Happy Holidays” (boldog ünnepeket), illetve „Season’s Greetings” (ünnepi üdvözlet) szerepelt a hivatalos karácsonyi üdvözlőkártyákon (noha szóbeli köszöntésekben ő is számtalanszor a „Merry Christmas” kifejezést használta), erre utalva ígérte meg Trump tavaly decemberben, hogy elnökként visszatér majd a „Merry Christmas” jókívánsághoz.

A Fehér Ház  látogatható  szárnyaiba mintegy 25 ezer érdeklődőt várnak december folyamán. Az első csoport általános iskolás gyerekekből állt: az Andrews légitámaszpont (Joint Base Andrews) iskolájába járó gyerekeknek kézműves-foglalkozást tartottak, melyen Melania Trump is részt vett.

Forrás és fotó: E-communio.ro; LSNews

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink - olvasta már?
a-magyarorszagi-noi-szerzeteseket-kepviselo-szervezet-elnokeve-valasztottak-lobmayer-m-juditot
A magyarországi női szerzeteseket képviselő szervezet elnökévé választották Lobmayer M. Juditot

A Magyarországi Rendfőnöknők Konferenciájának (MRK) rendes tagjai 2018. március 19-én új elnököt, és ugyanekkor elnökségi tagokat is választottak Budapesten, az MRK tavaszi ülésén.

21:41
alljatok-gyermekeitek-mellett-orizzetek-lepteiket-apak-napi-koszonto-ferenc-papaval
Álljatok gyermekeitek mellett, őrizzétek lépteiket! – Apák napi köszöntő Ferenc pápával

Apák napja alkalmából Ferenc pápa gondolataival és gyermekkorunk imájával szeretnénk köszönteni minden édesapát, és hálát adni értük az Úrnak most és az év minden napján. Imádkozzunk értük, és kérjük Szent József közbenjárására Isten gazdag áldását életükre!

09:38