Újra húsvéti dicsőítő koncertet tartott az Eucharist együttes Budapesten

2018. április 13. péntek 11:48

Egy szívvel-lélekkel énekelt idős és fiatal, valamint sok kisgyerek április 9-én Budapesten, a RaM Colosseumban a katolikus Eucharist együttes Dicsőítőhétfő elnevezésű húsvéti koncertjén.

Az egybegyűlt mintegy félezer ember nyitott szívvel adott hálát Istennek a Gável testvérek saját szerzeményeivel, illetve külföldi előadók általuk lefordított dalaival.

Gável Henrik, a Budapest-Albertfalvai Szent Mihály-plébánia plébánosa tanításában az Eucharisztiából fakadó ajándékokra irányította a jelenlévők figyelmét. Emlékeztetett, hogy a feltámadt Jézus vasárnap jelent meg újra a tanítványok között, amikor már Tamás is jelen volt. Őt sem felejtette el, és „sebeivel ölelte át”. „Jézus ma is itt van! Itt van most is közöttünk, ahogyan Őt dicsérjük ezekkel az énekekkel! Mert itt több van, többnek kell lennie a puszta énekeknél!” – hívta fel a jelenlévők figyelmét.

Az Eucharist együttes zenei szolgálatát a 4 Akkord Show Kórus egészítette ki énekével. A különleges térkialakítás egyértelműen kifejezte, hogy a jelenlévők egy közösséget alkotnak, és hogy ezen az estén is Isten van a középpontban.

A búcsúdalként énekelt Ároni áldás alatt a mobiltelefonokkal helyettesített „gyertyákkal” fejezték ki az egybegyűltek, hogy a világosság dicsőítő fiaiként indulnak a hétköznapokba, megjelenítve Isten igaz szeretetét. Befejezésül Monostori László, a Lehel téri Árpád-házi Szent Margit-templom plébánosa adott áldást az ünnepi alkalom minden résztvevőjének, amelynek fővédnöke Erdő Péter bíboros, prímás volt.

Az Eucharist és a 4 Akkord Show Kórus néhány tagja a dicsőítő koncertet megelőzően a házigazda Árpád-házi Szent Margit-templomban liturgikus zenei szolgálatot látott el, ahol a Szendrey-Karper László-díjas gitárművész, Gável Gellért Latin mise gitáron elnevezésű, közelmúltban komponált miseordináriuma csendült fel.

Forrás: Eucharist

Fotó: Fábry Anna

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kultúra
Vezető híreink - olvasta már?
erdo-peter-pozna-ban-adjatok-egy-fix-pontot-es-en-kiforditom-sarkaibol-vilagot
Erdő Péter Poznańban: „Adjatok egy fix pontot, és én kifordítom sarkaiból a világot”

A Lengyel Püspöki Konferencia szervezésében szeptember 22-én Poznańban tartották az Országos Lelkipásztori Fórumot. Stanisław Gądecki érsek, a Lengyel Püspöki Konferencia elnökének meghívására Erdő Péter bíboros, prímás vezetésével szentmisét ünnepeltek.

2018. szeptember 22. szombat
felkesziteni-az-orok-eletre-nyary-zsigmond-igazgato-25-eves-szent-gellert-iskolarol
Felkészíteni az örök életre – Nyáry Zsigmond igazgató a 25 éves Szent Gellért Iskoláról

Idén ünnepli alapításának 25. évfordulóját a Budapest-Krisztinavárosban található Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium. Jelenleg 461 diák tanul itt, a tantestület létszáma 48 fő. A negyedszázados jubileum alkalmából Nyáry Zsigmond igazgatóval beszélgettünk.

2018. szeptember 22. szombat