Városszépítő nap Egerben

2018. október 8. hétfő 15:02

Településszépítő napot tartottak az Egri Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium, Gimnázium és Kollégium pedagógusai és diákjai.

Hajdúné Molnár Krisztina nevelési igazgatóhelyettes elmondta, hogy e – pályázat keretében zajló – programmal a társadalmi szerepvállalást szeretnék erősíteni, továbbá a generációk közötti együttműködést.

Három helyszínen más-más feladatot kaptak a diákok: az érsekség kertjében a Városgondozás Kft.-vel közösen falevelet gereblyéztek; a Szent Imre Katolikus Általános Iskola udvarán igyekeztek vidámabbá tenni azt a falfelületet, amelyet a kisiskolások nap mint nap látnak, valamint padokat újítottak fel; saját iskolájukban, az Andrássyban egy folyosószakaszt dekoráltak.

Az egri városszépítő napot közel 120 diák és pedagógus közreműködésével rendezték meg.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-ha-nem-szeretunk-mar-megtettuk-az-elso-lepest-ahhoz-hogy-oljunk
Ferenc pápa: Ha nem szeretünk, már megtettük az első lépést ahhoz, hogy öljünk!

Október 17-én a Szentatya azt fejtette ki a „Ne ölj!” parancsról szóló katekézisében, hogy nem más ez a parancs, mint Jézus tanítása szerint felszólítás a szeretetre és az irgalomra, és vigyáznunk kell, mert a másik sértegetésével, lenézésével, levegőnek nézésével már gyilkosai is vagyunk neki.

2018. október 17. szerda
-van-egy-almunk-vilag-vallasi-vezetoi-beke-muhelyeben-munkalkodnak
„Van egy álmunk!” – A világ vallási vezetői a béke műhelyében munkálkodnak

Ökumenikus imádsággal és ünnepélyes szertartással ért véget október 16-án Bolognában az idén 32. alkalommal megrendezett vallások közötti találkozó, ahol a világ vallási vezetői együtt keresték, építették a béke hídjait.

2018. október 17. szerda