Városszépítő nap Egerben

2018. október 8. hétfő 15:02

Településszépítő napot tartottak az Egri Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium, Gimnázium és Kollégium pedagógusai és diákjai.

Hajdúné Molnár Krisztina nevelési igazgatóhelyettes elmondta, hogy e – pályázat keretében zajló – programmal a társadalmi szerepvállalást szeretnék erősíteni, továbbá a generációk közötti együttműködést.

Három helyszínen más-más feladatot kaptak a diákok: az érsekség kertjében a Városgondozás Kft.-vel közösen falevelet gereblyéztek; a Szent Imre Katolikus Általános Iskola udvarán igyekeztek vidámabbá tenni azt a falfelületet, amelyet a kisiskolások nap mint nap látnak, valamint padokat újítottak fel; saját iskolájukban, az Andrássyban egy folyosószakaszt dekoráltak.

Az egri városszépítő napot közel 120 diák és pedagógus közreműködésével rendezték meg.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
esztergomi-papnovendekek-kulonleges-ajandekkal-segitenek-varakozasban
Különleges ajándékkal segítenek a várakozásban az esztergomi papnövendékek

Különleges felvételt töltöttek fel az esztergomi Érseki Papnevelő Intézet YouTube-csatornájára a szeminárium növendékei. A szeminaristák „Ecce, carissimi” című videójukkal szeretnék az adventi készületet meghittebbé tenni.

2018. december 13. csütörtök
buda-sziveben-emeltek-szobrot-boldog-brenner-janos-vertanunak
Buda szívében emeltek szobrot Boldog Brenner János vértanúnak

A Szombathelyi Egyházmegye és a Brenner János Emlékhely Alapítvány szervezésében december 13-án Erdő Péter bíboros, prímás megáldotta Boldog Brenner János vértanú szobrát Budapesten, a Szentimrevárosban.

2018. december 13. csütörtök