„A pályát végigfutottuk” – böjti futás Sóstófürdőn

Hazai – 2014. április 17., csütörtök | 10:49

Szent Pál szavain felbuzdulva hirdetett böjti futást április 12-én a sóstói tó partján a Hajdúdorogi Egyházmegye. A rendezvényen több mint hétszázan vettek részt az ország különböző tájairól – tájékoztat az egyházmegyei honlap.

A böjti futáson számos görögkatolikus általános iskola képviseltette magát, nagyszámú gyermeksereggel. A Miskolci Apotoli Exarchátusból is volt résztvevő, az edelényi iskolából közel hatvan tanuló jött el. Az iskolák mellett a görögkatolikus szociális intézmények dolgozói is nagy számban vettek részt a rendezvényen, ugyanígy számos egyházközség hívei is megharcolták a pályát, és végigfutották a kiszabott távot.

A gyülekező a sóstófürdői lovas tanyán volt, ahonnan közösen átfutottak a Vigadóhoz – innen indult a verseny. A regisztráció után Kocsis Fülöp megyéspüspök szép imádsággal nyitotta meg a versenyt, és köszönetet mondott a szervezőknek, a püspöki hivatal dolgozóinak, illetve Inántsy Ágnesnek, akitől a böjti futás gondolata ered.

A rajtszámok feltűzése után elindult a verseny. Mindegyik kategória versenyfutása különleges izgalmakat hozott, sokan szurkoltak a futóknak. Kiegészítő programként vidám zumbaóra, ugrálóvár, a LEGOTT mentőcsoport bemutatója és magyar szablya-oktatás várta az érdeklődőket.

Délben Mezei Gergő világbajnok atléta szavai nyitottak meg az az eredményhirdetést. Ezt követően záró imádságot mondtak a főpásztor vezetésével és gondolataival. Elmélkedésével felkészített a résztvevőket a nagyhét szertartásaira.

A pasztorális iroda szervező munkáját nagyban segítették a városi önkormányzat munkatársai, a kispapok, a Szent Zsófia Leánykollégium önkéntes civil hallgatói, illetve a szeminárium konyhai dolgozói, akik finom babgulyást készítettek ebédre.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria