Veni Sanctét ünnepeltek a Szombathelyi Egyházmegye hitoktatói

2018. szeptember 19., szerda | 9:04

Szeptember 14-én Veni Sanctét tartottak a Szombathelyi Egyházmegye hitoktatóinak a Sarlós Boldogasszony-székesegyházban.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az ünnep házigazdája Császár István általános helynök és Németh Norbert pasztorális helynök voltak, akik a program elején köszöntötték a hitoktatókat, majd Kürnyek Róbert mint az egyházmegyei hitoktatási bizottság új titkára üdvözölte a résztvevőket.

Ezt követően Böjti Balázs körmendi káplán elmélkedése következett, aki az Istenre való ráhagyatkozásra és az igazság melletti szilárd kitartásra bátorított, majd a bűn és az ima témája kapcsán tett fel kérdéseket, melyek a kiscsoportos beszélgetések elindításához is segítséget adtak.


A lelki ráhangolódás után a hitoktatók rátértek a gyakorlati teendőkre, például a Barnabás-pontrendszer bemutatására, amelyet az idei tanévtől vezettek be a Szombathelyi Egyházmegyében. A pontozáshoz kiskönyv készült, melybe bejegyzik a hitoktató által teljesített különböző továbbképzések pontszámait.

A pontrendszer gyakorlati tudnivalóit Lénárd Ágota mentorképzési koordinátor ismertette. A hitoktatók a már korábban bevezetett Bellarmin-rendszerrel kapcsolatban is tájékoztatást kaptak, mivel ettől a tanévtől kötelező jelleggel kell használniuk ezt a rendszert is.

A program a Győri Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központjának megújult épületében folytatódott, ahol hat csoportban folytak a beszélgetések egészen az ünnepi szentmiséig. A szertartás főcelebránsa Kürnyek Róbert volt, koncelebrált Császár István, Németh Norbert, Haller László pákai plébános, Molnár János zalaegerszegi plébániai kormányzó és Böjti Balázs körmendi káplán.

A homíliában Kürnyek Róbert arra buzdította a hitoktatókat, hogy szeressék tanítványaikat, hiszen velük és általuk teszi őket gazdaggá az Isten. A szentmise után kiosztotta a Missio Canonica hitoktatási engedélyeket, név szerint, bátorító szavak kíséretében. 

Forrás: Szombathelyi Egyházmegye

Fotó: Soproni Mónika

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
hittel-multbol-jovobe-mindszenty-szobrot-avattak-petofiszallason
Hittel a múltból, a jövőbe – Mindszenty-szobrot avattak Petőfiszálláson

A Mindszenty Társaság és a Magyar Pálos Rend meghívására gyűltek össze a hercegprímás szobrának avatására, valamint a társaság alapította Mindszenty-emlékérem átadására az ünneplők Petőfiszállás-Pálosszentkúton március 23-án. Az ünnepen Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek mutatott be szentmisét.

2019. március 23., szombat
a-biblia-uzenete-napunk-gyumolcset-hozza-meg
Napunk gyümölcsét hozza meg

Nagyböjt 3. vasárnapja – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 13,1–9)

2019. március 23., szombat