Véradás az egri érseki palotában

2018. szeptember 20. csütörtök 15:43

Harmadik alkalommal szervezett véradást a Szent István Rádió és Televízió Egerben. Az Egri Érseki Palota Turisztikai és Látogatóközpontban 56-an adtak vért szeptember 17-én.

A szakemberek tapasztalatai szerint nagy szükség van a kihelyezett programokra, hogy meg tudják szólítani a donorokat. Gortva József, a Magyar Vöröskereszt megyei igazgatója elmondta: új utakat kell keresni a véradásszervezésben, igazodva a véradók igényeihez.


Az egyházi dolgozók, a Szent István Rádió és Televízió szerkesztőségének munkatársai mellett sok rádióhallgató is eljött vért adni, összesen ötvenhatan jelentkeztek – közülük többen most vállalkoztak először az önzetlen segítségnyújtásra.


A véradást a Szent István Rádió és Televízió szervezte a Magyar Vöröskereszt és a területi vérellátó közreműködésével, az Egri Érseki Palota Turisztikai és Látogatóközpont támogatásával.


Forrás: Egri Főegyházmegye

Fotó: Szent István Televízió, Dankó Zsuzsanna

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
kuldetes-vilaghoz-erdo-peter-ii-vatikani-zsinatot-lezaro-paparol-vi-palrol
Küldetés a világhoz – Erdő Péter a II. vatikáni zsinatot lezáró pápáról, VI. Pálról

Ferenc pápa a fiatalokról szóló szinódus idején, október 14-én szentté avatta elődjét, VI. Pált, aki 1963 és 1978 között volt Szent Péter utóda. Erdő Péter bíboros-prímást arra kértük, hogy ismertesse meg olvasóinkkal a II. vatikáni zsinatot lezáró pápa életét és működését.

2018. október 14. vasárnap
elso-szuletesnapjat-unnepelte-rakoskerti-szent-xxiii-janos-kapolna
Első születésnapját ünnepelte a rákoskerti Szent XXIII. János-kápolna

Névadója ünnepét követően, október 13-án emlékeztek meg a budapest-rákoskerti Szent XXIII. János-kápolna megáldásának első évfordulójáról. Az ünnepi szentmisét Michael August Blume érsek, Magyarország apostoli nunciusa mutatta be.

2018. október 14. vasárnap