Véradás az egri érseki palotában

2018. szeptember 20., csütörtök | 15:43

Harmadik alkalommal szervezett véradást a Szent István Rádió és Televízió Egerben. Az Egri Érseki Palota Turisztikai és Látogatóközpontban 56-an adtak vért szeptember 17-én.

A szakemberek tapasztalatai szerint nagy szükség van a kihelyezett programokra, hogy meg tudják szólítani a donorokat. Gortva József, a Magyar Vöröskereszt megyei igazgatója elmondta: új utakat kell keresni a véradásszervezésben, igazodva a véradók igényeihez.


Az egyházi dolgozók, a Szent István Rádió és Televízió szerkesztőségének munkatársai mellett sok rádióhallgató is eljött vért adni, összesen ötvenhatan jelentkeztek – közülük többen most vállalkoztak először az önzetlen segítségnyújtásra.


A véradást a Szent István Rádió és Televízió szervezte a Magyar Vöröskereszt és a területi vérellátó közreműködésével, az Egri Érseki Palota Turisztikai és Látogatóközpont támogatásával.


Forrás: Egri Főegyházmegye

Fotó: Szent István Televízió, Dankó Zsuzsanna

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
hittel-multbol-jovobe-mindszenty-szobrot-avattak-petofiszallason
Hittel a múltból, a jövőbe – Mindszenty-szobrot avattak Petőfiszálláson

A Mindszenty Társaság és a Magyar Pálos Rend meghívására gyűltek össze a hercegprímás szobrának avatására, valamint a társaság alapította Mindszenty-emlékérem átadására az ünneplők Petőfiszállás-Pálosszentkúton március 23-án. Az ünnepen Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek mutatott be szentmisét.

2019. március 23., szombat
a-biblia-uzenete-napunk-gyumolcset-hozza-meg
Napunk gyümölcsét hozza meg

Nagyböjt 3. vasárnapja – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 13,1–9)

2019. március 23., szombat