Veszprém megye tiszteletbeli polgára lett Márfi Gyula

2017. december 16. szombat 12:02

December 15-én a veszprémi Megyeháza dísztermében ünnepi közgyűlést tartott Veszprém Megye Önkormányzata megalakulásának évfordulóján. A közgyűlésen tiszteletbeli polgári címmel tüntették ki Márfi Gyula érseket.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az ünnepség kezdetén Kovács Zoltán közigazgatásért felelős államtitkár mondott köszöntőt, majd Polgárdy Imre, a megyei közgyűlés elnöke Veszprém megye tiszteletbeli polgára címet adományozott Márfi Gyula érseknek. Az idén aranymisés, a napokban születésnapját ünneplő főpásztor életútját egy kisfilm mutatta be az ünnepségen.

A közgyűlés három Pro Comitatu megyei díjat is adományozott, ezek egyikét Nagy Károly apát, kanonok, a veszprémi Szent Mihály-bazilika plébánosa vehette át a közgyűlés elnökétől.

A díjátadót ünnepi műsor követte, melyen közreműködött a Légierő Zenekar.

Forrás  és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-az-evangelium-hirdetoi-nem-menedzserek-nem-turnezo-celebek
Ferenc pápa: Az evangélium hirdetői nem menedzserek, nem turnézó celebek!

Július 15-én, vasárnap délben az evangélium hiteles hirdetésének jellemzőiről elmélkedett a Szentatya, majd elimádkozta az Úrangyalát a Szent Péter téren összegyűlt hívőkkel.

19:20
erovel-es-batorsaggal-egerszalok-harmincotodszor
Erővel és bátorsággal – Egerszalók harmincötödször

„Nekilendülök annak, ami előttem van” mottóval a 35. Egerszalóki Ifjúsági Találkozó negyedik napja az úthoz szükséges erőgyűjtésről szólt. „Összegyűltünk Jézusnál, hogy formálódjunk, alakuljunk és lendületet vegyünk. Az életszentségre vagyunk meghívva” – fogalmazott július 14-én Palánki Ferenc.

13:59