Veszprém megye tiszteletbeli polgára lett Márfi Gyula

2017. december 16. szombat 12:02

December 15-én a veszprémi Megyeháza dísztermében ünnepi közgyűlést tartott Veszprém Megye Önkormányzata megalakulásának évfordulóján. A közgyűlésen tiszteletbeli polgári címmel tüntették ki Márfi Gyula érseket.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az ünnepség kezdetén Kovács Zoltán közigazgatásért felelős államtitkár mondott köszöntőt, majd Polgárdy Imre, a megyei közgyűlés elnöke Veszprém megye tiszteletbeli polgára címet adományozott Márfi Gyula érseknek. Az idén aranymisés, a napokban születésnapját ünneplő főpásztor életútját egy kisfilm mutatta be az ünnepségen.

A közgyűlés három Pro Comitatu megyei díjat is adományozott, ezek egyikét Nagy Károly apát, kanonok, a veszprémi Szent Mihály-bazilika plébánosa vehette át a közgyűlés elnökétől.

A díjátadót ünnepi műsor követte, melyen közreműködött a Légierő Zenekar.

Forrás  és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
te-is-tudsz-vendegeket-hivni-jezushoz-az-alpha-kurzus-bemutatonapjara-varunk
Te is tudsz vendégeket hívni Jézushoz! – Az Alpha kurzus bemutatónapjára várunk

Kit érdekel annyira Jézus, hogy komolyan veszi missziós parancsát, és meg akarja ismertetni másokkal? És kit érdekel annyira, hogy elmegy egy keresztények szervezte baráti összejövetelre, hogy többet halljon róla? Az Alpha kurzust január 20-án a Kanter Károly Felnőttképzési Intézetben mutatják be.

20:28
oszto-pontok-hagyomany-lenyege-folytathatosag
Osztó-Pontok az Egyház jövőjéről – A hagyomány lényege a folytathatóság

Az Osztó-Pontok kerekasztal-beszélgetés témája ezúttal a vallásosság alakulása és az Egyház jövője volt. A budapesti Panagia Központban január 15-én megtartott rendezvény vendége Gérecz Imre bencés szerzetes és Hidas Zoltán szociológus, egyetemi tanár volt. A beszélgetést Vigh Noémi vezette.

19:15