Vlog készült a jubileumi Árpád-házi Szent Margit-emlékmiséről

2019. január 24. csütörtök, 11:37

A fiatal nemzedék körében népszerű vlogolás utat talált vallási témák felé is. Január 20-án a Margit-szigeten vlog készült az Árpád-házi Szent Margit tiszteletére, hazánkért bemutatott jubileumi miséről. Hírportálunk közli a 15 éves ’youtuber’ első, ilyen témájú munkáját.

A videoblog, általánosan elterjedt nevén vlog vonzereje és különlegessége abban rejlik, hogy akárki elindíthatja saját csatornáját. Amatőr felvételein a készítő, a vlogger elsősorban a hétköznapi életéből dolgoz fel eseményeket. Nem kell szaktekintélynek lenni, átlagos fiatalok osztják meg a vlogokban gondolataikat.

Első ízben lépett a vlogoktól távol álló területre a tizenöt éves piarista diák, Trauttwein Albert, és dolgozta fel vlogban a január 20-án a Margit-szigeten az Árpád-házi királylány emlékére bemutatott szentmisét.

A műfaj egyre népszerűbb, szinte óránként jelennek meg új vloggerek – vlogot készítő személyek. A fiatalokat főként a hírnév vonzza, aminek megszerzése egyáltalán nem könnyű. Rengeteg energiát igényel ez a munka is.

A Google hivatalos blogja 2017-ben közölt adatai alapján minden percben 300 órányi videotartalmat töltenek fel a YouTube-ra, melyek közül világszerte mindennap 5 billió videót nézünk meg, napi szinten több mint egymilliárd órányi anyagot. A videómegosztó oldalnak több mint egymilliárd felhasználója van havonta.

Fotó: Lambert Attila

Videó: Trauttwein Albert

Magyar Kurír
(té)

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
nemzetkozi-eucharisztikus-kongresszus-kivul-es-belul-tizenot-kerdes-es-valasz-segit-keszuletben
Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kívül és belül – Tizenöt kérdés és válasz segít a készületben

Fábry Kornélt, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) általános titkárát kérdeztük a budapesti találkozó előkészületeiről, tudnivalóiról. A kérdéseket és a válaszokat két részben adjuk közre. Az alábbiakban az első rész olvasható.

2019. február 18. hétfő
isten-tud-kozel-hozni-minket-egymashoz-uzeni-hazassag-hete
Isten tud közel hozni minket egymáshoz – üzeni a házasság hete

A hazánkban tizenkettedszer megrendezett házasság hete programsorozat záró szentmiséjére február 17-én, a budapest-belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánia-templomban került sor. A liturgiát Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök vezette.

2019. február 18. hétfő