Vlog készült a jubileumi Árpád-házi Szent Margit-emlékmiséről

2019. január 24. csütörtök, 11:37

A fiatal nemzedék körében népszerű vlogolás utat talált vallási témák felé is. Január 20-án a Margit-szigeten vlog készült az Árpád-házi Szent Margit tiszteletére, hazánkért bemutatott jubileumi miséről. Hírportálunk közli a 15 éves ’youtuber’ első, ilyen témájú munkáját.

A videoblog, általánosan elterjedt nevén vlog vonzereje és különlegessége abban rejlik, hogy akárki elindíthatja saját csatornáját. Amatőr felvételein a készítő, a vlogger elsősorban a hétköznapi életéből dolgoz fel eseményeket. Nem kell szaktekintélynek lenni, átlagos fiatalok osztják meg a vlogokban gondolataikat.

Első ízben lépett a vlogoktól távol álló területre a tizenöt éves piarista diák, Trauttwein Albert, és dolgozta fel vlogban a január 20-án a Margit-szigeten az Árpád-házi királylány emlékére bemutatott szentmisét.

A műfaj egyre népszerűbb, szinte óránként jelennek meg új vloggerek – vlogot készítő személyek. A fiatalokat főként a hírnév vonzza, aminek megszerzése egyáltalán nem könnyű. Rengeteg energiát igényel ez a munka is.

A Google hivatalos blogja 2017-ben közölt adatai alapján minden percben 300 órányi videotartalmat töltenek fel a YouTube-ra, melyek közül világszerte mindennap 5 billió videót nézünk meg, napi szinten több mint egymilliárd órányi anyagot. A videómegosztó oldalnak több mint egymilliárd felhasználója van havonta.

Fotó: Lambert Attila

Videó: Trauttwein Albert

Magyar Kurír
(té)

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
varszegi-asztrik-puspokke-szentelesenek-harmincadik-evfordulojat-unnepeltek-pannonhalman
Várszegi Asztrik püspökké szentelésének harmincadik évfordulóját ünnepelték Pannonhalmán

Harminc évvel ezelőtt, 1989. február 11-én szentelte Várszegi Asztrik bencés szerzetest négy paptestvérével együtt püspökké Paskai László bíboros Esztergomban. A pannonhalmi bencés szerzetesközösség február 15-én ünnepi szentmise keretében adott hálát Várszegi Asztrik püspökké szenteléséért.

16:42
a-legfontosabb-amit-tudnunk-kell
A legfontosabb, amit tudnunk kell

Évközi 6. vasárnap – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 6,17.20–26)

16:00