Zsebpénzből adomány – Gyerekek is segíthetnek a rászorulókon

Hazai – 2017. április 25., kedd | 14:31

Zsebpénzéből vásárolt élelmiszert Nagy Lili ajkai általános iskolás a Katolikus Karitász nagyböjti segélyakciójára.

Nagy mennyiségű tartós élelmiszert gyűjtöttek a Katolikus Karitász nagyböjti felhívására az ajkai Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola diákjai. Az intézmény diákjaira és pedagógusaira minden gyűjtésben számíthat a segélyszervezet, sok gyermeknek szereztek örömet a karácsony előtti cipősdoboz-akcióban is.

Az élelmiszer-adományokat április 6-án adták át Szijártó Lászlónak, a Veszprémi Főegyházmegyei Karitász igazgatójának. László atya köszönetet mondott mindazoknak, akik nagyböjti felhívásukra adakoztak azért, hogy szebbé és gondtalanabbá tegyék a rászoruló nagycsaládosok, betegek, idősek húsvétját. Elmondta, hogy a megyében több mint 9 tonna élelmiszert gyűjtöttek, országosan pedig összesen 190 tonnát. Várták az adományokat az egyházi iskolákban, de néhány állami oktatási intézmény is csatlakozott az akcióhoz plébániákon és több bevásárlóközpontban.

„Édesanyámmal mentünk vásárolni, de a zsebpénzemből vettem meg mindazt, amit behoztam az iskolába” – mondta el az egyik tanuló, Nagy Lili. „Tudom, hogy örömet szerzek ezzel, egy nehéz körülmények között élő családnak szebb lesz a húsvéti ünnepe.” A negyedik osztályos kislány lisztet, cukrot, étolajat, száraztésztát, babkonzervet ajánlott fel. Elmondta, hogy családja is segíti a környezetükben élő szegény sorsúakat: egy családot télen tűzifával támogattak.

Reiter István hitoktató elmondta, hogy közel száz diák ajánlott fel tartós élelmiszert. A családok örömmel vesznek részt a jótékonysági akciókban, ezzel ugyanis odafigyelésre, együttérzésre, felelősségvállalásra nevelik a gyerekeket.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegyei Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria