Adventi lelkigyakorlatot tartottak Mohácson

2017. december 19. kedd 14:49

Négy mohácsi katolikus nevelési intézmény mintegy kilencven dolgozója vett részt az advent harmadik hétvégéjén tartott lelkigyakorlaton.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A Pécsi Egyházmegye két óvodát és két általános iskolát tart fenn Mohácson. A város katolikus intézményeinek dolgozói idén közös lelkigyakorlatot tartottak, Barics Gábriel bicsérdi plébániai kormányzó vezetésével.

A zárdatemplomban – közös szentségimádást követően – Gábriel atya elmondta, hogyan lett pap, kinek a segítségével találta meg hivatását. Az adventi időszak ösztönözhet, hogy felülemelkedjünk aggodalmainkon, félelmeinken és előítéleteinken, hogy szabadon megnyíljunk Isten akaratának teljesítésére – hangsúlyozta tanításában; továbbá a bűnök megvallására és az örömhír megismerésére buzdította a jelenlévőket.

A Szent Ferenc Óvoda épületében folytatott beszélgetések során arról osztották meg gondolataikat a résztvevők, ki hogyan készül az ünnepre, és hogy az advent időszaka mire ad lehetőséget számukra.

Szinte minden csoportban az egymásra figyelésről, a segítésről, az örömről, a várakozásról, a szeretetről és a szálláskereső Szent Család hagyományának újrateremtéséről beszélgettek.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
palmer-buckle-ghanai-ersek-kereszteny-europa-elarulja-keresztennye-lett-afrikat
Palmer-Buckle ghánai érsek: A keresztény Európa elárulja a kereszténnyé lett Afrikát!

Charles Palmer-Buckle, a ghánai Accra érseke Erdő Péter bíboros, prímás meghívására érkezett Magyarországra április közepén. Országáról és az afrikai egyház helyzetéről kérdeztük.

2018. április 24. kedd
ujraszenteltek-felujitott-600-eves-romai-katolikus-templomot-mariapocson
Újraszentelték a 600 éves római katolikus templomot Máriapócson

Visszanyerte eredeti formáját Máriapócs 15. századi katolikus temploma, melynek újraszentelését Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök bérmálással egybekötött szentmise keretében végezte április 22-én.

2018. április 24. kedd