Adventi lelkigyakorlatot tartottak Mohácson

2017. december 19. kedd 14:49

Négy mohácsi katolikus nevelési intézmény mintegy kilencven dolgozója vett részt az advent harmadik hétvégéjén tartott lelkigyakorlaton.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A Pécsi Egyházmegye két óvodát és két általános iskolát tart fenn Mohácson. A város katolikus intézményeinek dolgozói idén közös lelkigyakorlatot tartottak, Barics Gábriel bicsérdi plébániai kormányzó vezetésével.

A zárdatemplomban – közös szentségimádást követően – Gábriel atya elmondta, hogyan lett pap, kinek a segítségével találta meg hivatását. Az adventi időszak ösztönözhet, hogy felülemelkedjünk aggodalmainkon, félelmeinken és előítéleteinken, hogy szabadon megnyíljunk Isten akaratának teljesítésére – hangsúlyozta tanításában; továbbá a bűnök megvallására és az örömhír megismerésére buzdította a jelenlévőket.

A Szent Ferenc Óvoda épületében folytatott beszélgetések során arról osztották meg gondolataikat a résztvevők, ki hogyan készül az ünnepre, és hogy az advent időszaka mire ad lehetőséget számukra.

Szinte minden csoportban az egymásra figyelésről, a segítésről, az örömről, a várakozásról, a szeretetről és a szálláskereső Szent Család hagyományának újrateremtéséről beszélgettek.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-uzenete-2018-evi-misszios-vilagnapra
Ferenc pápa üzenete a 2018. évi missziós világnapra

A Katolikus Egyház 1926 óta minden évben október harmadik vasárnapján, idén október 21-én tartja a misszió világnapját. Ferenc pápa „Együtt a fiatalokkal, vigyük el az evangéliumot mindenkinek” címmel írt az idei világnapra üzenetet.

2018. október 20. szombat
faradhatatlanul-adni-es-szeretni-25-eves-szekesfehervari-prohaszka-karitaszcsoport
Fáradhatatlanul adni és szeretni – 25 éves a székesfehérvári Prohászka Karitászcsoport

A fehérvári Prohászka-emléktemplomban működő karitászcsoport életében az idei esztendő kiemelt jelentőségű, mivel negyed évszázaddal ezelőtt kezdhették el újra az egyházközség önkéntesei hivatalosan is karitatív szolgálatukat.

2018. október 20. szombat