Adventi lelkigyakorlatot tartottak Mohácson

2017. december 19. kedd 14:49

Négy mohácsi katolikus nevelési intézmény mintegy kilencven dolgozója vett részt az advent harmadik hétvégéjén tartott lelkigyakorlaton.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A Pécsi Egyházmegye két óvodát és két általános iskolát tart fenn Mohácson. A város katolikus intézményeinek dolgozói idén közös lelkigyakorlatot tartottak, Barics Gábriel bicsérdi plébániai kormányzó vezetésével.

A zárdatemplomban – közös szentségimádást követően – Gábriel atya elmondta, hogyan lett pap, kinek a segítségével találta meg hivatását. Az adventi időszak ösztönözhet, hogy felülemelkedjünk aggodalmainkon, félelmeinken és előítéleteinken, hogy szabadon megnyíljunk Isten akaratának teljesítésére – hangsúlyozta tanításában; továbbá a bűnök megvallására és az örömhír megismerésére buzdította a jelenlévőket.

A Szent Ferenc Óvoda épületében folytatott beszélgetések során arról osztották meg gondolataikat a résztvevők, ki hogyan készül az ünnepre, és hogy az advent időszaka mire ad lehetőséget számukra.

Szinte minden csoportban az egymásra figyelésről, a segítésről, az örömről, a várakozásról, a szeretetről és a szálláskereső Szent Család hagyományának újrateremtéséről beszélgettek.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
keresd-beket-faradhatatlanul-kozeledik-12-nemzetkozi-romai-ministranszarandoklat
Keresd a békét fáradhatatlanul – Közeledik a 12. Nemzetközi Római Ministránszarándoklat

Július 28. és augusztus 4. között rendezik meg a 12. Nemzetközi Római Ministránszarándoklatot. Csiszár Klára pasztorálteológust, a Nemzetközi Ministránsszövetség (CIM) alelnökét, a rendezvény egyik főszervezőjét kérdeztük a zarándoklat üzenetéről és a programokról.

19:03
kapcsolatokban-elunk-vagy-online-vagyunk
Pécsi Rita: Kapcsolatokban élünk vagy „online vagyunk”?

„Mit tehetünk az online világ térnyerése ellen? (...) Kevesen veszik figyelembe, hogy a számítógép-használat csak abban az életkorban járhat valós előnyökkel, amikor már kifejlődött az idegrendszer, a döntésképesség, az érzelmi intelligencia...” Uzsalyné Pécsi Rita írását olvashatják.

18:12