Adventi lelkigyakorlatot tartottak Mohácson

2017. december 19. kedd 14:49

Négy mohácsi katolikus nevelési intézmény mintegy kilencven dolgozója vett részt az advent harmadik hétvégéjén tartott lelkigyakorlaton.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A Pécsi Egyházmegye két óvodát és két általános iskolát tart fenn Mohácson. A város katolikus intézményeinek dolgozói idén közös lelkigyakorlatot tartottak, Barics Gábriel bicsérdi plébániai kormányzó vezetésével.

A zárdatemplomban – közös szentségimádást követően – Gábriel atya elmondta, hogyan lett pap, kinek a segítségével találta meg hivatását. Az adventi időszak ösztönözhet, hogy felülemelkedjünk aggodalmainkon, félelmeinken és előítéleteinken, hogy szabadon megnyíljunk Isten akaratának teljesítésére – hangsúlyozta tanításában; továbbá a bűnök megvallására és az örömhír megismerésére buzdította a jelenlévőket.

A Szent Ferenc Óvoda épületében folytatott beszélgetések során arról osztották meg gondolataikat a résztvevők, ki hogyan készül az ünnepre, és hogy az advent időszaka mire ad lehetőséget számukra.

Szinte minden csoportban az egymásra figyelésről, a segítésről, az örömről, a várakozásról, a szeretetről és a szálláskereső Szent Család hagyományának újrateremtéséről beszélgettek.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-iquiqueben-kezdjuk-el-mi-csodat-jezus-majd-befejezi
Ferenc pápa Iquiquében: Kezdjük el mi a csodát, Jézus majd befejezi!

Chilei látogatásának utolsó napján, január 18-án a Szentatya a Kármelhegyi Boldogasszony, Chile anyja és királynője tiszteletére mutatott be szentmisét.

2018. január 18. csütörtök
lelki-kozossegben-zarandokvonatok-segitsegevel
Lelki közösségben – Idén is indulnak zarándokvonatok Csíksomlyóra és Częstochowába

Egyre népszerűbbek a Misszió Tours Utazási Iroda és a MÁV-START együttműködésében indított vonatos zarándokutak. Az idei járatokról Budapesten, a Nyugati pályaudvar Királyi várótermében tartottak sajtótájékoztatót január 18-án.

2018. január 18. csütörtök