Pünkösdi készületként világméretű imamozgalomban vehetünk részt

2019. május 7., kedd | 21:31

A katolikus karizmatikus megújulás tavaly létrehozott szentszéki szervezete minden hívőt arra biztat, vegyen részt a pünkösdi „imahadjáratban”.

A nehézségek közepette, amelyeket napjainkban él át az Egyház, a Charis nemzetközi karizmatikus szervezet világméretű kampányt indított, hogy imával készüljünk pünkösd ünnepére, többek között az Egyház megújulásáért imádkozva.

A 2018 decemberében a Világiak, Család és Élet Kongregációja keretében, Ferenc pápa kérésére alapított Charis szolgáltatásaiból részesülhetnek a különböző katolikus karizmatikus szervezetek, intézmények, azonban megőrzik önállóságukat.

Jean-Luc Moens, a Charis moderátora Ferenc pápa szavaira utalva arról beszélt, az a sötét idő, amelyet az Egyház most átél, „a fiatalok értékes segítségével valódi lehetőség lehet a történelmi jelentőségű reformra, ha kitárjuk magunkat az új pünkösd előtt, és belépünk a tisztulás és változás időszakába, amely megújítja az Egyház ifjúságát”.

Az imakampány június 9-én nagyszabású találkozóval ér véget a vatikáni VI. Pál teremben Ferenc pápával, valamint közös pünkösdi szentmisével. Akik csatlakozni szeretnének, a mozgalom weboldalán keresztül igényelhetnek jegyet az eseményre.

A kapucinus Raniero Cantalamessa, a Pápai Ház szónoka, a Charis tagja három elmélkedéssel segíti ezt a pünkösdi készületet. Az első szöveg az alábbi imával zárul:

Jöjj, Szentlélek!
Jöjj, Isten ereje és édessége!
Jöjj, te, aki mozgás és békesség vagy!

Újítsd meg bátorságunkat,
Töltsd be magányunk ürességét,
Teremts bennünk meghitt barátságot Istennel!

Már nem mondjuk a prófétával: „Jöjj a szélrózsa minden irányából”,
Mintha még nem tudnánk, honnan jössz;
Azt mondjuk: Jöjj, Lélek, a kereszten függő Krisztus átszúrt oldalából!
Jöjj a Feltámadott ajkairól!

Forrás: Aleteia.org; Vatican News; ICCRS.org

Fotó: Flickr.com

Magyar Kurír
(vn)

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink – olvasta már?
nem-akarhogyan-varjak-az-erdelyi-kispapok-ferenc-papat
Nem akárhogyan várják az erdélyi kispapok Ferenc pápát

Ferenc pápa személyében először látogat katolikus egyházfő Erdélybe. A Szentatya június 1-jén mutat be szentmisét a csíksomlyói szabadtéri oltárnál. A Gyulafehérvári Papnevelő Intézet növendékei május 25-én este a közösségi oldalukon tették közzé pápaváró meglepetésvideójukat.

2019. május 25., szombat
gyermekbantalmazas-vatikani-szemmel-hans-zollner-sj-nem-epitkezhetunk-alaaknazott-foldre
Gyermekbántalmazás vatikáni szemmel – Hans Zollner SJ: „Nem építkezhetünk aláaknázott földre”

„Gyermekeink védelmében” címmel szervezett a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) fenntartásában működő Katolikus Pedagógiai Intézet (KaPI) és az Ignáci Pedagógiai Műhely gyermekvédelmi konferenciát május 24-én Budapesten. A találkozó fő előadóját, Hans Zollnert kérdeztük.

2019. május 25., szombat