Fotókiállítás nyílt a lébényi Szent Jakab Látogatóközpontban

2019. március 9., szombat | 12:02

A győri Klesitz Piroska fotókiállítása március 3-án, szombaton nyílt meg a lébényi Szent Jakab Látogatóközpontban.

A kiállítást Gőgh Tibor plébános nyitotta meg, majd kötetlen beszélgetés keretében Klesitz Piroska mesélt arról, mit jelent számára maga fotózás, miért szereti a „színtelenséget”, a fekete-fehér színvilágot és milyen tematikát választott a közönség által május végéig megtekinthető tárlatnak.

A ráhangolódásban Ferenczi Alíz lébényi tanuló szép fuvolajátéka segítette az egybegyűlteket.

„A Teremtés könyve a rendcsinálásról szól, ránk pedig befelé ugyanezek az utak várnak: rendet kell teremtenünk magunkban” – idézte fel Piroska azt a lelki útravalót, amit egykor ő is kapott. Erre a gondolatmenetre fűzte fel a tárlatot.

A szakralitás jelenik meg az Isten által teremtett természetet és az emberi kéz által alkotott épületeket váltakozva megjelenítő fotókon, miközben folyamatos utalást láthatunk a Teremtés könyvére is. A kiállítás május 31-ig látható a lébényi Szent Jakab Látogatóközpont kiállítótermében.

Forrás és fotó: Szent Jakab Látogatóközpont

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kultúra
Vezető híreink – olvasta már?
320-eve-tortent-az-elso-sumegi-csoda
320 éve történt az első sümegi csoda

A Sümegi Csodatévő Szűzanya emlékévéhez kapcsolódva március 15-én Márfi Gyula érsek mutatott be szentmisét a Sarlós Boldogasszony ferences kegytemplomban Reisz Pál ferences házfőnökkel, Nagy József kanonokkal, sümegi főesperes plébánossal, valamint környékbeli papokkal együtt.

12:04
csak-azok-kepesek-vedelmezni-akik-szeretettel-szolgalnak-ferenc-papaert-adtak-halat-budapesten
Csak azok képesek védelmezni, akik szeretettel szolgálnak! – Ferenc pápáért adtak hálát Budapesten

Ferenc pápa megválasztásának hatodik évfordulója alkalmából Michael August Blume érsek, apostoli nuncius ünnepi hálaadó szentmisét mutatott be magyar nyelven, Szent József főünnepén, március 19-én a budapesti Szent István-bazilikában.

2019. március 19., kedd