Fotókiállítás nyílt a lébényi Szent Jakab Látogatóközpontban

2019. március 9., szombat | 12:02

A győri Klesitz Piroska fotókiállítása március 3-án, szombaton nyílt meg a lébényi Szent Jakab Látogatóközpontban.

A kiállítást Gőgh Tibor plébános nyitotta meg, majd kötetlen beszélgetés keretében Klesitz Piroska mesélt arról, mit jelent számára maga fotózás, miért szereti a „színtelenséget”, a fekete-fehér színvilágot és milyen tematikát választott a közönség által május végéig megtekinthető tárlatnak.

A ráhangolódásban Ferenczi Alíz lébényi tanuló szép fuvolajátéka segítette az egybegyűlteket.

„A Teremtés könyve a rendcsinálásról szól, ránk pedig befelé ugyanezek az utak várnak: rendet kell teremtenünk magunkban” – idézte fel Piroska azt a lelki útravalót, amit egykor ő is kapott. Erre a gondolatmenetre fűzte fel a tárlatot.

A szakralitás jelenik meg az Isten által teremtett természetet és az emberi kéz által alkotott épületeket váltakozva megjelenítő fotókon, miközben folyamatos utalást láthatunk a Teremtés könyvére is. A kiállítás május 31-ig látható a lébényi Szent Jakab Látogatóközpont kiállítótermében.

Forrás és fotó: Szent Jakab Látogatóközpont

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kultúra
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
lehetseges-gyogyulas-lehetseges-az-ujjaszuletes-nagymarosi-ifjusagi-talalkozo-2019-tavaszan
Lehetséges a gyógyulás, lehetséges az újjászületés – Nagymarosi Ifjúsági Találkozó 2019 tavaszán

A Nagymarosi Ifjúsági Találkozó idei tavaszi alkalmát május 18-án rendezték meg – az előadások, műhelybeszélgetések a gyógyulás szentségeiről (a szentgyónásról és a betegek kenetéről) szóltak. A délutáni szentmise főcelebránsa Beer Miklós váci megyéspüspök volt.

2019. május 18., szombat
szuletesnap-kereszt-alatt-marini-ersekkel-emlekeztek-ii-janos-pal-papara-szanyban
Születésnap a kereszt alatt – Marini érsekkel emlékeztek II. János Pál pápára Szanyban

Különleges eseményre gyűltek össze helyiek, közelről és távolról érkezők a rábaközi Szany határában található Szent Anna-kápolnánál május 18-án. Piero Marini érsek mutatott be szentmisét a missziós kereszt jelenlétében, és elhelyezték II. János Pál pápa ereklyéjét.

2019. május 18., szombat