Segédanyag készült a lovagkirály tiszteletének előmozdítására

Kultúra – 2017. április 5., szerda | 11:21

Az idei Szent László-évben a Győri Egyházmegye számos eseménnyel és kezdeményezéssel szeretné megerősíteni a magyar lovagkirály emlékezetét és tiszteletét. Emellett a helyi, plébániai tisztelet növekedését is el szeretnék érni, amit az egyházmegye ingyenesen letölthető segédanyaggal támogat.

A Medgyesy S. Norbert művelődéstörténész, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem adjunktusa által összeállított segédanyagban liturgikus, historikus és könyörgő énekek, litániák, prédikációk, legenda- és mondaszövegek, továbbá a lovagkirályról szóló költemények olvashatók. Az összeállítással a Győri Egyházmegye szeretne segítséget nyújtani a lelkipásztoroknak, kántoroknak, hitoktatóknak, kórusoknak, együtteseknek, plébániai közösségeknek, ifjúsági csoportoknak, irodalom-, történelem- és honismeret-tanároknak és minden hívőnek, hogy az Egyház által jóváhagyott tételekkel és további értékes, hiteles irodalmi és színházi alkotásokkal gazdagítsák ünnepségeiket és imádságos életüket Szent László király tiszteletére.

A segédanyag ezenkívül iskolai ünnepségekhez és a most meghirdetett Szent László Tanulmányi Versenyhez is sok támpontot nyújt, különösen a történeti, az irodalmi és a zenei vonatkozások területén. Az összeállításhoz ingyenesen letölthető hang- és kottaanyag is tartozik. A hitéleti és oktatási, továbbá ünnepi alkalmakra szabadon felhasználható segédanyag az egyházmegye honlapján érhető el.

Az összeállításhoz ingyenesen letölthető hang- és kottaanyag is tartozik.
A hitéleti és oktatási, továbbá ünnepi alkalmakra szabadon felhasználható
segédanyag az egyházmegye honlapján érhető el.

Forrás: Győri Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria