Egészségnap a Szent Angélában

2018. március 2. péntek 22:13

A Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete ebben a tanévben is megszervezte a középiskolásoknak szóló III. Semmelweis Egészségversenyt, melynek keretében a Szent Angéla Ferences Általános Iskola és Gimnázium csapatai az egyházi oktatási intézményben március 1-jén egészségnapot tartottak.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A Semmelweis Egészségversenyen az idei tanévben a ferences intézmény tizenegyedik évfolyamából három ötfős csapat indult. A verseny háromfordulós, az első és második forduló online történt, ahol a diákok az általuk készített – szakorvosok által lektorált – szakmai segédanyagokkal ismerkedtek meg, majd témakörönként egy-egy tesztsort oldottak meg. A harmadik fordulóba az iskolából két csapat jutott tovább, akik iskolájukban március 1-jén egészségnapot szerveztek a diákság számára.

A ferences gimnázium egyik csapata a cukor- és kardiovaszkuláris betegségek, a másik a reproduktív és mentális egészségügy témakörben tartott innovatív, rendhagyó ismeretterjesztő órákat és foglalkozásokat. Ennek keretében mind az általános iskolások, mind a gimnazisták előadások, kvízversenyek, filmvetítések segítségével kaphattak kedvet az egészségtudatos életmódra. A napot pulzusmérés, sportverseny, játékos vetélkedők, egészséges zöldségchips és sütemények készítése, kóstolása tette még színesebbé.

A kisiskolások között népszerű volt, ahogy a csapat tagjai egy szívmodellen keresztül ismertették meg a szerv működését, megbetegedéseit. A nap végén a hallgatóság segítségével egy szívet formáztak a hóesésben.

A „Pescecani” csapatot (11.a) Gyöngyösi Zsófia, Kis Anna, Kulin Sára, Sármay Dorottya, Szombati-Gille Angéla, a „Bioszosok” csapatot (11.b) Kalász Anna, Deák Liliána, Sághi Barnabás, Kanczler Zsófia, és Kaliszky Kinga alkották.

Szöveg és fotó: Orbánné Kiss-Vámosi Emőke/Szent Angéla Ferences Általános Iskola és Gimnázium

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
-koszonom-hogy-hazajohettem-osei-szulofalujaba-latogatott-michael-august-blume
„Köszönöm, hogy hazajöhettem!” – Ősei szülőfalujába látogatott Michael August Blume

Michael August Blume-mal, hazánk apostoli nunciusával és Veres András győri megyéspüspökkel, az MKPK elnökével ünnepelte az öröm vasárnapját Himod hívő népe és mindazok, akik a rábaközi faluba érkeztek december 16-án, advent harmadik vasárnapján.

2018. december 16. vasárnap
eljunk-ugy-hogy-annak-isten-is-oruljon-pal-feri-atya-az-oromrol
Éljünk úgy, hogy annak Isten is örüljön – Pál Feri atya az örömről

Pál Feri katolikus pappal, mentálhigiénés szakemberrel az örömről beszélgettünk a Gaudete vasárnap apropóján.

2018. december 16. vasárnap
Adventi kalendárium – 2018. december 16., advent 3. vasárnapja

Adventi kalendárium – 2018. december 16., advent 3. vasárnapja

Az idei adventben készüljünk együtt Thomas Mertonnal, Kalkuttai Szent Teréz anyával és Henri Nouwennel. Segítségükkel egy-egy elmélkedést nyújtunk át az adventi várakozás minden napján. Induljunk el az adventi misztériumba csöndben, magányban, imádsággal, megtéréssel.

Előző napok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle