Egészségnap a Szent Angélában

2018. március 2. péntek 22:13

A Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete ebben a tanévben is megszervezte a középiskolásoknak szóló III. Semmelweis Egészségversenyt, melynek keretében a Szent Angéla Ferences Általános Iskola és Gimnázium csapatai az egyházi oktatási intézményben március 1-jén egészségnapot tartottak.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A Semmelweis Egészségversenyen az idei tanévben a ferences intézmény tizenegyedik évfolyamából három ötfős csapat indult. A verseny háromfordulós, az első és második forduló online történt, ahol a diákok az általuk készített – szakorvosok által lektorált – szakmai segédanyagokkal ismerkedtek meg, majd témakörönként egy-egy tesztsort oldottak meg. A harmadik fordulóba az iskolából két csapat jutott tovább, akik iskolájukban március 1-jén egészségnapot szerveztek a diákság számára.

A ferences gimnázium egyik csapata a cukor- és kardiovaszkuláris betegségek, a másik a reproduktív és mentális egészségügy témakörben tartott innovatív, rendhagyó ismeretterjesztő órákat és foglalkozásokat. Ennek keretében mind az általános iskolások, mind a gimnazisták előadások, kvízversenyek, filmvetítések segítségével kaphattak kedvet az egészségtudatos életmódra. A napot pulzusmérés, sportverseny, játékos vetélkedők, egészséges zöldségchips és sütemények készítése, kóstolása tette még színesebbé.

A kisiskolások között népszerű volt, ahogy a csapat tagjai egy szívmodellen keresztül ismertették meg a szerv működését, megbetegedéseit. A nap végén a hallgatóság segítségével egy szívet formáztak a hóesésben.

A „Pescecani” csapatot (11.a) Gyöngyösi Zsófia, Kis Anna, Kulin Sára, Sármay Dorottya, Szombati-Gille Angéla, a „Bioszosok” csapatot (11.b) Kalász Anna, Deák Liliána, Sághi Barnabás, Kanczler Zsófia, és Kaliszky Kinga alkották.

Szöveg és fotó: Orbánné Kiss-Vámosi Emőke/Szent Angéla Ferences Általános Iskola és Gimnázium

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
-tartos-szeretet-iden-is-rekordot-dontott-karitasz-nagybojti-elelmiszergyujtese
„Tartós szeretet” – Idén is rekordot döntött a Karitász nagyböjti élelmiszergyűjtése

Március 4. és 11. között rendezték meg idén templomainkban az immár hagyományos nagyböjti élelmiszergyűjtést. Spányi Antal, a Katolikus Karitász elnöke március 21-én a székesfehérvári adományátadón megköszönte az országos és az egyházmegyei központok, valamint a plébániai karitászcsoportok munkáját.

18:06
mysterium-fidei-megjelent-vi-pal-enciklikaja-magyar-nyelven
Mysterium fidei – Megjelent VI. Pál enciklikája magyar nyelven

A Magyar Kurír „Új Ember Kiadványok” című sorozatában, az Ecclesia Szövetkezettel együttműködésben – ötvenhárom év elteltével – először jelenik meg magyar nyelven VI. Pál pápa „Mysterium fidei” kezdetű enciklikája, a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében.

13:19