Ünnepélyes fogadalomtétel a magyar kapucinus közösségben

2019. március 5., kedd | 14:18

Február 23-án a móri kapucinus templomban Virth József OFMCap testvér szentmise keretében ünnepélyes fogadalmat tett Roberto Tadiello tartományfőnök kezébe.


A Velencei Kapucinus Rendtartomány milánói és velencei tanulmányi házaiból érkezett olasz testvérek és a Magyar Kapucinus Delegáció tagjai mellett egyházmegyés diakónusok és paptestvérek is együtt ünnepeltek a fogadalmat tevővel, rokonságával és a megjelent móri hívekkel.

A közeli Magyaralmás és Tata településekről a Ferences Világi Rend közösségeinek tagjai, valamint Székesfehérvárról a szervita rend világi közösségének képviselői is osztoztak a kapucinus közösség örömében.

„Tekints, ó Urunk, erre a testvérünkre, Józsefre, akit kegyesen meghívtál Jézus Krisztus követésére, a szegény, alázatos és keresztet szerető Szent Ferenc példájára! Áraszd rá a szentség Lelkét, hogy azt, amit ma a te ajándékodból örömmel és vidáman megfogadott, szent munkálkodással megtarthassa egészen haláláig!” – hangzott el a tartományfőnök ünnepélyes imádságában, amelyet az újonnan fogadalmat tett testvérért mondott.

„Tegye meg élete szilárd alapjának az alázatot és a kicsiséget, ösztönözze őt a Krisztus iránti lángoló szeretet és az egymás iránti testvéri jóindulat, semmit se helyezzen a szerető engedelmesség elé, mindig szeresse és kövesse a mi úrnőnket, a szent szegénységet, ápolja magában a tiszta egyszerűséget, és ne oltsa ki a szent imádság és áhítat szellemét! Legyen alázatos és türelmes az üldöztetésben és a betegségben; szeresse azokat, akik üldözik, gúnyolják és rágalmazzák őt! Megszentelt élete építse az Egyházat, mozdítsa elő a világ üdvösségét, és az eljövendő mennyei javak ragyogó jeleként világítson!”

Forrás és fotó: Magyar Kapucinus Delegáció

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Vezető híreink – olvasta már?
320-eve-tortent-az-elso-sumegi-csoda
320 éve történt az első sümegi csoda

A Sümegi Csodatévő Szűzanya emlékévéhez kapcsolódva március 15-én Márfi Gyula érsek mutatott be szentmisét a Sarlós Boldogasszony ferences kegytemplomban Reisz Pál ferences házfőnökkel, Nagy József kanonokkal, sümegi főesperes plébánossal, valamint környékbeli papokkal együtt.

12:04
csak-azok-kepesek-vedelmezni-akik-szeretettel-szolgalnak-ferenc-papaert-adtak-halat-budapesten
Csak azok képesek védelmezni, akik szeretettel szolgálnak! – Ferenc pápáért adtak hálát Budapesten

Ferenc pápa megválasztásának hatodik évfordulója alkalmából Michael August Blume érsek, apostoli nuncius ünnepi hálaadó szentmisét mutatott be magyar nyelven, Szent József főünnepén, március 19-én a budapesti Szent István-bazilikában.

2019. március 19., kedd