Zsoltárokkal és csenddel – Adventi lelkigyakorlatot tartottak a verbiták Kőszegen

2017. december 21. csütörtök, 14:21

„Zsoltárokkal és csenddel” címmel tartották adventi lelkigyakorlatukat a verbiták december 15. és 17. között a kőszegi Szent Imre Missziósházban.

A programon, melynek elmélkedéseit Burbela Gergely tartományfőnök és Wolowicz Ádám, a Verbita Központ igazgatója tartotta, közel negyvenen vettek részt.

A lelkigyakorlat vezetői azt tűzték ki célul, hogy a jelenlévők felfedezzék a zsoltárok szépségét, a bennük rejlő igazságokat, valamint hogy támpontot tudjanak találni az Istennel való beszélgetéshez, melynek lényeges feltétele a belső csönd.

A szentmise mellett szentségimádás, előadások és lelki beszélgetés segítette a résztvevőket abban, hogy figyelmük középpontjába Istent tudják helyezni.

A Szent Imre Missziósház nagyböjti lelkigyakorlatát Szent Pio atya halálának ötvenedik évfordulójához kapcsolódva rendezik 2018 februárjában és márciusában.  A  2018. február 23. és 25., illetve március 9. és 11. között tartandó lelkigyakorlatra Wolowicz Ádámnál lehet jelentkezni a koszeg@verbita.hu e-mail-címen vagy a +36-30-280-0106-as telefonszámon.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
-az-legjobb-arvahaz-amit-soha-nem-epitenek-meg-bojte-csaba-hatvaneves
„Az a legjobb árvaház, amit soha nem építenek meg” – Böjte Csaba hatvanéves

„Hatvan év – mi ez az évmilliárdokhoz képest, amióta a mennyei Atya a világról gondoskodik! És a szeretet gyakorlása amúgy sem olyasmi, amiből bárki nyugdíjba mehetne” – vallja a ferences szerzetes, aki január 24-én ünnepli 60. születésnapját. Hivatásáról, életútjáról kérdeztük Csaba testvért.

2019. január 23. szerda
zenari-biboros-az-artatlanok-lemeszarlasa-ma-is-zajlik-sziriaban
Az ártatlanok lemészárlása ma is zajlik Szíriában – Interjú Zenari bíborossal

Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius január 21-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében beszélt a szíriai nép szenvedéseiről, és köszönetet mondott, amiért a magyar kormány támogatja a katolikus kórházakat. Ebből az alkalomból kérdeztük a szíriai helyzetről.

2019. január 23. szerda