Zsoltárokkal és csenddel – Adventi lelkigyakorlatot tartottak a verbiták Kőszegen

2017. december 21. csütörtök 14:21

„Zsoltárokkal és csenddel” címmel tartották adventi lelkigyakorlatukat a verbiták december 15. és 17. között a kőszegi Szent Imre Missziósházban.

A programon, melynek elmélkedéseit Burbela Gergely tartományfőnök és Wolowicz Ádám, a Verbita Központ igazgatója tartotta, közel negyvenen vettek részt.

A lelkigyakorlat vezetői azt tűzték ki célul, hogy a jelenlévők felfedezzék a zsoltárok szépségét, a bennük rejlő igazságokat, valamint hogy támpontot tudjanak találni az Istennel való beszélgetéshez, melynek lényeges feltétele a belső csönd.

A szentmise mellett szentségimádás, előadások és lelki beszélgetés segítette a résztvevőket abban, hogy figyelmük középpontjába Istent tudják helyezni.

A Szent Imre Missziósház nagyböjti lelkigyakorlatát Szent Pio atya halálának ötvenedik évfordulójához kapcsolódva rendezik 2018 februárjában és márciusában.  A  2018. február 23. és 25., illetve március 9. és 11. között tartandó lelkigyakorlatra Wolowicz Ádámnál lehet jelentkezni a koszeg@verbita.hu e-mail-címen vagy a +36-30-280-0106-as telefonszámon.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
az-autizmussal-elokert-enekelt-harcsa-veronika-zeneakademian-tartott-ferences-jotekonysagi-esten
Az autizmussal élőkért énekelt Harcsa Veronika a Zeneakadémián tartott ferences jótékonysági esten

Nagy sikerű, telt házas koncertet adott Harcsa Veronika zenésztársaival a Zeneakadémia nagytermében január 19-én, pénteken, a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány szervezésében.

12:42
ferenc-papa-fiatalokhoz-szuksegunk-van-arra-hogy-kerdore-vonjatok-minket
Ferenc pápa a fiatalokhoz: Szükségünk van arra, hogy kérdőre vonjatok minket!

Január 17-én este a Szentatya a chilei fiatalokkal találkozott a maipúi nemzeti Mária-kegyhelyen. A tőle megszokott közvetlen hangnemben arra biztatta a fiatalokat, hogy tevékeny szerepet vállaljanak az Egyház életében, és maradjanak kapcsolatban Jézussal, hogy el ne veszítsék kedvüket és hitüket.

08:36