Zsoltárokkal és csenddel – Adventi lelkigyakorlatot tartottak a verbiták Kőszegen

2017. december 21. csütörtök 14:21

„Zsoltárokkal és csenddel” címmel tartották adventi lelkigyakorlatukat a verbiták december 15. és 17. között a kőszegi Szent Imre Missziósházban.

A programon, melynek elmélkedéseit Burbela Gergely tartományfőnök és Wolowicz Ádám, a Verbita Központ igazgatója tartotta, közel negyvenen vettek részt.

A lelkigyakorlat vezetői azt tűzték ki célul, hogy a jelenlévők felfedezzék a zsoltárok szépségét, a bennük rejlő igazságokat, valamint hogy támpontot tudjanak találni az Istennel való beszélgetéshez, melynek lényeges feltétele a belső csönd.

A szentmise mellett szentségimádás, előadások és lelki beszélgetés segítette a résztvevőket abban, hogy figyelmük középpontjába Istent tudják helyezni.

A Szent Imre Missziósház nagyböjti lelkigyakorlatát Szent Pio atya halálának ötvenedik évfordulójához kapcsolódva rendezik 2018 februárjában és márciusában.  A  2018. február 23. és 25., illetve március 9. és 11. között tartandó lelkigyakorlatra Wolowicz Ádámnál lehet jelentkezni a koszeg@verbita.hu e-mail-címen vagy a +36-30-280-0106-as telefonszámon.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
a-visegradi-orszagok-tabori-lelkeszi-szolgalatai-talalkoztak-budapesten
A visegrádi országok tábori lelkészi szolgálatainak képviselői találkoztak Budapesten

A visegrádi országok (V4) tábori lelkészi szolgálatait képviselő püspökök, lelkipásztorok számára tartottak konferenciát Budapesten, a Stefánia Palota Honvéd Kulturális Központban április 23-án. Az egymás megismerése és megerősítése céljából rendezett tanácskozást hagyományteremtő szándékkal rendezték meg.

2018. április 23. hétfő
kaposvaron-mutatjuk-be-varga-laszlo-puspokkel-keszult-interjukotetet
Kaposváron mutatjuk be a Varga László püspökkel készült interjúkötetet

A Magyar Kurír gondozásában, az Új Ember Kiadványok sorozatban jelent meg a „Bőrünk alá bújt Isten” című, Varga László kaposvári megyéspüspökkel készült interjúkötet. A könyvet Kaposváron mutatjuk be április 25-én, szerdán.

2018. április 23. hétfő