Zsoltárokkal és csenddel – Adventi lelkigyakorlatot tartottak a verbiták Kőszegen

2017. december 21. csütörtök 14:21

„Zsoltárokkal és csenddel” címmel tartották adventi lelkigyakorlatukat a verbiták december 15. és 17. között a kőszegi Szent Imre Missziósházban.

A programon, melynek elmélkedéseit Burbela Gergely tartományfőnök és Wolowicz Ádám, a Verbita Központ igazgatója tartotta, közel negyvenen vettek részt.

A lelkigyakorlat vezetői azt tűzték ki célul, hogy a jelenlévők felfedezzék a zsoltárok szépségét, a bennük rejlő igazságokat, valamint hogy támpontot tudjanak találni az Istennel való beszélgetéshez, melynek lényeges feltétele a belső csönd.

A szentmise mellett szentségimádás, előadások és lelki beszélgetés segítette a résztvevőket abban, hogy figyelmük középpontjába Istent tudják helyezni.

A Szent Imre Missziósház nagyböjti lelkigyakorlatát Szent Pio atya halálának ötvenedik évfordulójához kapcsolódva rendezik 2018 februárjában és márciusában.  A  2018. február 23. és 25., illetve március 9. és 11. között tartandó lelkigyakorlatra Wolowicz Ádámnál lehet jelentkezni a koszeg@verbita.hu e-mail-címen vagy a +36-30-280-0106-as telefonszámon.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
a-beke-hidjai-bolognaban-tartjak-vallasok-kozotti-nemzetkozi-talalkozot
A béke hídjai – Bolognában tartják a vallások közötti nemzetközi találkozót

Idén október 14. és 16. között 32. alkalommal szervezi meg a Sant’Egidio közösség azt a nemzetközi béketalálkozót, amelyen – a II. János Pál pápa által Assisiben 1986-ban megrendezett találkozó nyomán – a világ vallási vezetői párbeszédet folytatnak és hitet tesznek a béke mellett.

2018. október 15. hétfő
huseges-imadsaguk-tartja-meg-vilagot-nagyszulok-zarandoklata-az-alsoszentivani-kegyhelyre
Hűséges imádságuk tartja meg világot – Nagyszülők zarándoklata az alsószentiváni kegyhelyre

Október 13-án Alsószentivánon, a Fatimai Szűz első hazai kegyhelyén tartott Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök ünnepi szentmisét, amelyben a nagyszülőket külön áldásban részesítette.

2018. október 15. hétfő