Zsoltárokkal és csenddel – Adventi lelkigyakorlatot tartottak a verbiták Kőszegen

2017. december 21. csütörtök 14:21

„Zsoltárokkal és csenddel” címmel tartották adventi lelkigyakorlatukat a verbiták december 15. és 17. között a kőszegi Szent Imre Missziósházban.

A programon, melynek elmélkedéseit Burbela Gergely tartományfőnök és Wolowicz Ádám, a Verbita Központ igazgatója tartotta, közel negyvenen vettek részt.

A lelkigyakorlat vezetői azt tűzték ki célul, hogy a jelenlévők felfedezzék a zsoltárok szépségét, a bennük rejlő igazságokat, valamint hogy támpontot tudjanak találni az Istennel való beszélgetéshez, melynek lényeges feltétele a belső csönd.

A szentmise mellett szentségimádás, előadások és lelki beszélgetés segítette a résztvevőket abban, hogy figyelmük középpontjába Istent tudják helyezni.

A Szent Imre Missziósház nagyböjti lelkigyakorlatát Szent Pio atya halálának ötvenedik évfordulójához kapcsolódva rendezik 2018 februárjában és márciusában.  A  2018. február 23. és 25., illetve március 9. és 11. között tartandó lelkigyakorlatra Wolowicz Ádámnál lehet jelentkezni a koszeg@verbita.hu e-mail-címen vagy a +36-30-280-0106-as telefonszámon.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
nekilendulni-szeretetbol-orommel-elbucsuztunk-egerszaloktol2
Nekilendülni, szeretetből, örömmel – Elbúcsúztunk Egerszalóktól

Július 15-én érkezett záró napjához az Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat. Kármelhegyi Boldogasszony ünnepén, Egerszalók búcsúnapján Ternyák Csaba érsek összegzésre kérte a résztvevőket. „Nehézséggel jár kereszténynek lenni, de az öröm és a szeretet az, ami igazán kereszténnyé tesz.”

2018. július 15. vasárnap
ferenc-papa-az-evangelium-hirdetoi-nem-menedzserek-nem-turnezo-celebek
Ferenc pápa: Az evangélium hirdetői nem menedzserek, nem turnézó celebek!

Július 15-én, vasárnap délben az evangélium hiteles hirdetésének jellemzőiről elmélkedett a Szentatya, majd elimádkozta az Úrangyalát a Szent Péter téren összegyűlt hívőkkel.

2018. július 15. vasárnap