Az Alpha-kurzusok reklámarca: Bear Grylls

2016. október 29. szombat 19:25

A nemrég hírportálunkon is bemutatott Alpha-kurzusok egyik reklámarca Bear Grylls, a túlélőműsorokból ismert televíziós személyiség. Hogyan lett a hajdani SAS-katonából egy keresztény evangelizációs kezdeményezés arca?

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Sir Michael Grylls konzervatív parlamenti képviselő fia Írországban született, négyéves korában költöztek Isle of Wight-ra; az eredetileg Edward Michael keresztneveket viselő kisfiú egyhetesen kapta nővérétől a „Bear” (medve) becenevet. Kicsi korától kezdve hegyet mászott és vitorlázott édesapjával, akit példaképének tekintett; tizenévesen ejtőernyőzni és karatézni kezdett.

1996-ban, 22 évesen egy ejtőernyős ugrásnál balesetet szenvedett, hajszálon múlt, hogy nem bénult le egész életére. Ennek ellenére 1998-ban, 18 hónappal a baleset után már gyerekkori álmát váltotta valóra: megmászta a Mount Everestet. Különleges, jótékony célú projektjeinek köszönhetően egyre ismertebbé vált az Egyesült Királyságban; 2005-ben például két társával felállították a „nagy magasságban elfogyasztott hivatalos vacsora” világrekordját: 7600 méter magasan költötték el háromfogásos vacsorájukat a hőlégballon kosaráról lógó asztalnál, alkalmi öltözékben – majd ejtőernyővel folytatták útjukat.

Számtalan tévéműsorban szerepelt meghívott vendégként; könyveket írt kalandjairól; 2005-től kezdve sugározzák a tévécsatornák saját túlélőshow-jait, melyek rendkívül népszerűek. 2009-ben lett a brit cserkészszövetség legfiatalabban kinevezett főcserkésze – több interjúban elmondta, mennyire büszke erre a felkérésre; tavaly 2018-ig meghosszabbították megbízatását.

Számos interjúban rákérdeztek a kereszténységhez való viszonyára; válaszaiból kiderült, hogy imával kezdi a napjait, és rendkívül fontos számára a hite: „Nagyon, iszonyatosan megtanultam, hogy szükségem van a hitemre, hogy nem vagyok elég erős magamban. Minden napot próbálok azzal kezdeni, hogy letérdelek, és azt mondom: »Uram, Jézus, nem mennek rendben a dolgok, és aggódom a mai nap miatt. Én mindent bele fogok adni, de segíteni fogsz, ugye?« Ennél soha nem bonyolítom jobban. Valószínűleg nem járok eleget templomba, de a hitem biztos, erős tartóoszlop az életemben, és a családunkat összetartó erő.”

A túlélőműsorok hőse bevallotta, időbe telt számára, hogy összegyűjtse a bátorságát, és nyilvánosan beszélni merjen a hitéről. Élete legnagyobb kihívásának sem a Mount Everest megmászását tartja, hanem azt, amikor 25 esztendős korában, nem sokkal az esküvője után elveszítette édesapját. Felesége, Shara szintén az esküvőjük utáni évben gyászolja el apukáját. Szeretett és példaképnek tekintett édesapja elvesztését igazán mélyvízbe dobásnak érezte Bear Grylls. Ebben a nehéz időszakban kezdtek bele egy Alpha-kurzusba feleségével, melyről így nyilatkozott: „Nyugodt, ellazult stílusban segített felfedezni a nagy kérdéseket. A családunkat nagyon kedves, nyugodt hittel ajándékozta meg, ami roppant erősnek bizonyult.”

2016-ban pedig Bear Grylls arcát adta a globális Alpha-kampányhoz, melynek hatására számtalan új kurzus indult; a magyarországi helyszínekről, illetve a csoportindításhoz szükséges tudnivalókról az Alpha weboldalán lehet tájékozódni.

Forrás: ChristianToday.com; Telegraph

Fotó és videó: Alpha.org

Magyar Kurír
(vn)

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Nézőpont
Vezető híreink - olvasta már?
krisztus-szeretetenek-kozvetitoi-legyetek-pap-es-diakonusszentelest-unnepeltek-vacott
Krisztus szeretetének közvetítői legyetek – Pap- és diakónusszentelést ünnepeltek Vácott

A váci székesegyházban június 16-án Beer Miklós megyéspüspök pappá szentelte Kovács Zsoltot és Torma Zsolt Joelt. Átmeneti diakónus lett Bógár Zsolt, állandó diakónus Bakos Péter, Kiss Balázs, Katona Pál, Simon Zoltán, Szakali Tibor és Ferencz Zoltán József.

2018. június 17. vasárnap
ferenc-papa-emlekezzunk-meg-imainkban-edesapankrol
Ferenc pápa: Emlékezzünk meg imáinkban édesapánkról!

A Szentatya június 17-én, a déli Mária-ima elimádkozásakor a napi evangélium alapján Isten országának növekedéséről és az ember megfelelő hozzáállásáról, valamint több aktuális kérdésről beszélt.

2018. június 17. vasárnap