A Görögkatolikus Metropólia kántoroknak szervezett lelkigyakorlatot Hajdúböszörményben

2019. március 13., szerda | 10:07

A Görögkatolikus Metropólia kántoroknak adott lehetőséget lelki feltöltődésre Hajdúböszörményben, a Mamre ifjúsági szállóban március 8. és 10. között. A lelkigyakorlatot Kocsis Fülöp érsek-metropolita és Királyné Kocsis Magdolna zenetanár, kántor vezették.

Az alkalom az Előszenteltek Liturgiájával kezdődött, amelyet vacsora és rövid bemutatkozás követett. Ezek után  a résztvevők egyből belevetették magukat a következő napi utrenye gyakorlásába, hogy azt minél szebben és igényesebben imádkozzák.

Szombaton a reggeli szertartás után Kocsis Fülöp tartott elmélkedést. Mivel a nap nagy részében a szent három nap énekeit gyakorolták a résztvevők, az előadás is e téma köré épült. A kántorok átelmélkedhették a kínszenvedés és feltámadás szent titkát mint az isteni szeretet művét.

Este nagy alkonyati istentiszteletet végeztek, amelyben egy görög nyelvű tétel is elhangzott. Az este hátralevő részében a vasárnapra gyakoroltak a kántorok.

A lelkigyakorlat zárásaként a résztvevők utrenyét imádkoztak és az egyházközséggel együtt ünnepelték nagyböjt első vasárnapját.

Forrás: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Fotó: Zolcsák Istvánné, Debreceniné Erdős Ibolya

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
csiksomlyoi-papalatogatas-elkeszultek-szektorbeosztasok-kiosztottak-belepoket
Csíksomlyói pápalátogatás – Elkészültek a szektorbeosztások, kiosztották a belépőket

A jegyek kézbesítésével a csíksomlyói pápalátogatásra regisztráltak számára immár az is egyértelművé vált, hogy ki honnan követheti a csíksomlyói nyeregben a Ferenc pápa által június elsején celebrált szentmisét. A Gyulafehérvári Főegyházmegye rövid összefoglalóját adjuk közre.

2019. május 23., csütörtök
-ne-borongjunk-regi-dicsosegunkon-hanem-most-akarjunk-megterni-papi-zarandoklat-mariagyudon
„Ne borongjunk a »régi dicsőségünkön«, hanem most akarjunk megtérni” – Papi zarándoklat Máriagyűdön

Május 21-én búcsún vett részt a Pécsi Egyházmegye papsága Máriagyűdön. Udvardy György megyéspüspök meghívására Varga László kaposvári főpásztor tartott előadást.

2019. május 23., csütörtök