Hálaadó szentmisét mutattak be Veszprémben Brenner János boldoggá avatásáért

2018. május 3. csütörtök 09:43

Hálából Brenner János boldoggá avatásáért Márfi Gyula érsek szentmisét mutatott be Nagy Károly apát, kanonok, plébánossal, Felker Zsolt káplánnal, valamint Ebele Ferenc nyugalmazott plébánossal a veszprémi Szent Mihály-székesegyházban április 30-án, a boldoggá avatás előestéjén.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A Szombathelyi Egyházmegyéből származó Márfi Gyula érsek homíliájában Brenner János életéről és a boldoggáavatási eljárásról beszélt. Elmondta, a történelem folyamán az Egyházat mindig is üldözték – napjainkban a vallási okok miatt elkövetett erőszakcselekmények közel háromnegyed részét keresztények ellen követik el.

Ki kell tartanunk – buzdított a főpásztor. – Meg kell ünnepelnünk vértanúinkat, és meg kell mutatnunk a világnak – minden gyűlölködés és minden bosszúálló szándék nélkül, tisztelettel és szeretettel –, hogy „rajta vagyunk még a térképen, és rajta is fogunk maradni”.

Végül azt kérte Márfi Gyula, adjunk hálát a Jóistennek, hogy az Egyház boldoggá avatja Brenner Jánost. Most már nem érte és a boldoggá avatásáért imádkozunk, hanem közbenjárását kérhetjük. Kérjük is, hogy hozzá hasonlóan a papok jó lelkipásztorok legyenek és a hívek együttműködő testvérként segítsék szolgálatukat.

A szentmise keretében az érsek megáldotta Horváth Róbert tapolcai szobrász Boldog Brenner Jánost és vértanúságának pillanatát ábrázoló alkotásait.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
hogyan-lesz-egy-benzinkutasbol-diakonus-nyary-krisztiannal-beszelgetett-bela-atya
Hogyan lesz egy benzinkutasból diakónus? – Nyáry Krisztiánnal beszélgetett „Béla atya”

November 19-én, hétfőn este a budapesti Magvető Caféban Nyáry Krisztián, a Magvető Könyvkiadó igazgatója kérdezte Molnár-Gál Béla állandó diakónust, iskolaigazgatót, Röhrig Géza Kossuth-díjas színészt, írót, költőt és Nagy Szabolcs fotóriportert a szociális területen szerzett tapasztalataikról.

20:40
elment-hang-meghalt-bozsony-ferenc
Elment a hang: meghalt Bőzsöny Ferenc

Az október 25-én, 87 éves korában elhunyt Bőzsöny Ferencet, a Magyar Rádió egykori főbemondóját november 21-én, a belvárosi Angolkisasszonyok templomában (Szent Mihály-templom, V. kerület, Váci utca 47/B) 14 órától tartott szentmise után helyezik örök nyugalomra. Süveges Gergő nekrológját közöljük.

16:04