Hálaadó szentmisét mutattak be Veszprémben Brenner János boldoggá avatásáért

2018. május 3. csütörtök 09:43

Hálából Brenner János boldoggá avatásáért Márfi Gyula érsek szentmisét mutatott be Nagy Károly apát, kanonok, plébánossal, Felker Zsolt káplánnal, valamint Ebele Ferenc nyugalmazott plébánossal a veszprémi Szent Mihály-székesegyházban április 30-án, a boldoggá avatás előestéjén.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A Szombathelyi Egyházmegyéből származó Márfi Gyula érsek homíliájában Brenner János életéről és a boldoggáavatási eljárásról beszélt. Elmondta, a történelem folyamán az Egyházat mindig is üldözték – napjainkban a vallási okok miatt elkövetett erőszakcselekmények közel háromnegyed részét keresztények ellen követik el.

Ki kell tartanunk – buzdított a főpásztor. – Meg kell ünnepelnünk vértanúinkat, és meg kell mutatnunk a világnak – minden gyűlölködés és minden bosszúálló szándék nélkül, tisztelettel és szeretettel –, hogy „rajta vagyunk még a térképen, és rajta is fogunk maradni”.

Végül azt kérte Márfi Gyula, adjunk hálát a Jóistennek, hogy az Egyház boldoggá avatja Brenner Jánost. Most már nem érte és a boldoggá avatásáért imádkozunk, hanem közbenjárását kérhetjük. Kérjük is, hogy hozzá hasonlóan a papok jó lelkipásztorok legyenek és a hívek együttműködő testvérként segítsék szolgálatukat.

A szentmise keretében az érsek megáldotta Horváth Róbert tapolcai szobrász Boldog Brenner Jánost és vértanúságának pillanatát ábrázoló alkotásait.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
bemutatjuk-vilag-legnagyobb-maria-kegyhelyeit
Bemutatjuk a világ legnagyobb Mária-kegyhelyeit

A nyár az utazások időszaka. Egy alkalommal II. János Pál is buzdított arra, hogy a szünidőben látogassuk meg az Istenszülő kegyhelyeit is. Ezt évente több millió hívő meg is teszi. A német püspöki konferencia hírportálja bemutatta a világ legnagyobb, az Egyház által elismert Mária-kegyhelyeit.

19:56
a-biblia-uzenete-gyertek-ti-is-pihenjetek-egy-kicsit
Gyertek ti is, pihenjetek egy kicsit!

Évközi 16. varárnap – Gondolatok az evangéliumhoz

16:00