Hálaadó szentmisét mutattak be Veszprémben Brenner János boldoggá avatásáért

2018. május 3. csütörtök 09:43

Hálából Brenner János boldoggá avatásáért Márfi Gyula érsek szentmisét mutatott be Nagy Károly apát, kanonok, plébánossal, Felker Zsolt káplánnal, valamint Ebele Ferenc nyugalmazott plébánossal a veszprémi Szent Mihály-székesegyházban április 30-án, a boldoggá avatás előestéjén.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A Szombathelyi Egyházmegyéből származó Márfi Gyula érsek homíliájában Brenner János életéről és a boldoggáavatási eljárásról beszélt. Elmondta, a történelem folyamán az Egyházat mindig is üldözték – napjainkban a vallási okok miatt elkövetett erőszakcselekmények közel háromnegyed részét keresztények ellen követik el.

Ki kell tartanunk – buzdított a főpásztor. – Meg kell ünnepelnünk vértanúinkat, és meg kell mutatnunk a világnak – minden gyűlölködés és minden bosszúálló szándék nélkül, tisztelettel és szeretettel –, hogy „rajta vagyunk még a térképen, és rajta is fogunk maradni”.

Végül azt kérte Márfi Gyula, adjunk hálát a Jóistennek, hogy az Egyház boldoggá avatja Brenner Jánost. Most már nem érte és a boldoggá avatásáért imádkozunk, hanem közbenjárását kérhetjük. Kérjük is, hogy hozzá hasonlóan a papok jó lelkipásztorok legyenek és a hívek együttműködő testvérként segítsék szolgálatukat.

A szentmise keretében az érsek megáldotta Horváth Róbert tapolcai szobrász Boldog Brenner Jánost és vértanúságának pillanatát ábrázoló alkotásait.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
nem-legenda-merce-kaszap-istvanra-emlekeztek-parbeszed-hazaban
Nem legenda, mérce – Kaszap Istvánra emlékeztek a Párbeszéd Házában

Kaszap István (1916–1935), a fiatalon elhunyt jezsuita novícius tiszteletére rendeztek emlékestet az Ars Sacra Fesztivál keretében a budapesti Párbeszéd Házában szeptember 17-én. Az esten a Parastúdió előadásával és kerekasztal-beszélgetéssel idézték fel a fiatal hitvalló emlékét.

2018. szeptember 18. kedd
berczi-bernat-ciszterci-apat-benedikalasat-unnepeltek-zircen
Bérczi Bernát ciszterci apát benedikálását ünnepelték Zircen

Szeptember 15-én, a Fájdalmas Szűzanya emléknapján tartották az új ciszterci apát benedikálását Zircen. A szertartást Mauro Giuseppe Lepori generális apát végezte. A zirci ciszterci szerzetesközösség július 13-án választotta meg hat évre Bérczi L. Bernát eddigi kormányzóperjelt a monostor apátjává.

2018. szeptember 18. kedd