Hálaadó szentmisét mutattak be Veszprémben Brenner János boldoggá avatásáért

2018. május 3. csütörtök, 09:43

Hálából Brenner János boldoggá avatásáért Márfi Gyula érsek szentmisét mutatott be Nagy Károly apát, kanonok, plébánossal, Felker Zsolt káplánnal, valamint Ebele Ferenc nyugalmazott plébánossal a veszprémi Szent Mihály-székesegyházban április 30-án, a boldoggá avatás előestéjén.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A Szombathelyi Egyházmegyéből származó Márfi Gyula érsek homíliájában Brenner János életéről és a boldoggáavatási eljárásról beszélt. Elmondta, a történelem folyamán az Egyházat mindig is üldözték – napjainkban a vallási okok miatt elkövetett erőszakcselekmények közel háromnegyed részét keresztények ellen követik el.

Ki kell tartanunk – buzdított a főpásztor. – Meg kell ünnepelnünk vértanúinkat, és meg kell mutatnunk a világnak – minden gyűlölködés és minden bosszúálló szándék nélkül, tisztelettel és szeretettel –, hogy „rajta vagyunk még a térképen, és rajta is fogunk maradni”.

Végül azt kérte Márfi Gyula, adjunk hálát a Jóistennek, hogy az Egyház boldoggá avatja Brenner Jánost. Most már nem érte és a boldoggá avatásáért imádkozunk, hanem közbenjárását kérhetjük. Kérjük is, hogy hozzá hasonlóan a papok jó lelkipásztorok legyenek és a hívek együttműködő testvérként segítsék szolgálatukat.

A szentmise keretében az érsek megáldotta Horváth Róbert tapolcai szobrász Boldog Brenner Jánost és vértanúságának pillanatát ábrázoló alkotásait.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
bunbanat-vatikanban-tulsagosan-onelegultek-voltunk-hogy-szembenezzunk-egyhazunk-sotet-oldalaval
Bűnbánat a Vatikánban – Túlságosan önelégültek voltunk, hogy szembenézzünk Egyházunk sötét oldalával

Február 21 és 24. között a kiskorúak védelméről szóló négynapos tanácskozást tartanak a Vatikánban. Február 23-án este a kiskorúak védelméről szóló püspöki tanácskozás résztvevői bűnbánati liturgián vettek részt, amelyen a ghánai püspöki konferencia elnöke, Philip Naameh érsek mondott szentbeszédet.

2019. február 23. szombat
a-pajzs-megerosit-es-felvertez-szabo-ferenc-sj-kapta-iden-parma-fidei-hit-pajzsa-dijat
A pajzs megerősít és felvértez – Szabó Ferenc SJ kapta idén a Parma fidei – Hit pajzsa díjat

A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából a Parma fidei – Hit pajzsa díjat idén Szabó Ferenc SJ kapta. A tizennyolcadik alkalommal megrendezett díjátadót február 23-án tartották Budapesten, a jezsuiták Párbeszéd Háza dísztermében. Az eseményen Erdő Péter bíboros is részt vett.

2019. február 23. szombat