„Angyalképző” napközis tábor Örökösföldön

Kishírek – 2017. július 19., szerda | 14:02

Július 10. és 15. között szervezték meg az „Angyalképző” névre keresztelt napközis tábort Örökösföldön, amelyet negyedik éve tartanak Szabó Tamás parókus kezdeményezésére.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az ötnapos napközis tábor több volt, mint egy nyári gyermekmegőrző. A szülők nemcsak biztos helyen tudhatták itt csemetéiket, de képzett szakemberekre hagyták a harminchét, három korcsoportra osztott gyermeket. S a csoportvezetők ki is tettek magukért: színvonalas, élvezhető, egészségtudatos és keresztény szemléletű programokat szerveztek a hét minden napjára. A tematikus tábor tavaly a magyar népmesék világát, előtte a bibliai állatokat, idén pedig Szent László életét, munkásságát, legendáit és korát foglalták játékos keretbe. 

A reggel nyolctól délután négy óráig tartó napközis tábor minden reggele a templomban indult közös imával, s a lélek felébresztése után a test megmozgatása következett zumbás, zenés gimnasztika segítségével. Első nap Szent László életével power point előadás keretében ismerkedtek a gyermekek. Az éhes és szomjas katonák Szent László közbenjárására csodálatos módon jutottak élelemhez és vízhez: ez ihlette a második napi proszforasütést, a bodzaszörp, a zöldség- és gyümölcslevek illetve teák kóstolását. A harmadik nap a pénz körül forgott, természetesen Szent László pénze körül, amelyet kicsik és nagyok csokitallérok formájában kerestek az udvaron. A gyógynövények és kerti növények felismerése, gyógyhatásuk és vitamintartalmuk tanulmányozása a negyedik napi legendához, Szent László füvéhez kapcsolódott. A tábor utolsó napján pedig éppúgy akadályok elé álltak a gyerkőcök, mint Szent László a tordai hasadékhoz fűződő legendája során. Az akadálypályán és az öt napon keresztül az együtt átbeszélt lovagi erények vezérelték a gyermekeket, akik címert festhettek maguknak, s lovagokként és királylányokként előadást mutattak be szüleiknek, rokonaiknak. A szabad foglalkozások során focira, trambulinozásra, tollaslabdázásra, frizbizésre, pelotázásra is volt lehetőség.

Az „Angyalképző” egy jutalomhét azon gyermekeknek, akik egész évben szorgalmas templomba járók voltak. A tábor szervezésében és lebonyolításában Szabó Tamás parókus, Verdes Zsuzsanna tanító, Kocsik Krisztina örökösföldi kántor-hitoktató, Szender Adrienn hitoktató, valamint főiskolások és a közösségi szolgálatot végző gimnáziumi tanulók segítettek.

Forrás és fotó: Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria