80 ezer lépés az Istenszülő oltalma alatt – Hajdúdorogi középiskolások zarándokoltak Máriapócsra

2017. szeptember 12. kedd 10:47

Szilágyi Gábor intézményvezető lelkipásztor egyik fő törekvése, hogy a Szent Bazil-gimnázium minden diákja évente jusson el Máriapócsra. Immár másodszor valósult meg a kezdeményezés: szeptember 8-án az iskola tanárai és diákjai – ki-ki vállalása szerint busszal vagy vagy gyalog – tették meg az utat.

140 diák érkezett busszal, és közel 180 diák és tanár tette próbára erejét és kitartását gyalogosan az ötven kilométeres távon. Az ünnepre való tekintettel a két csapat Újfehértón találkozott, ahol ünnepi liturgián vett részt.

Sokan teszik fel a kérdést, mire is jó egy ilyen zarándoklat? A válasz nagyon összetett. Lehetőséget ad a liturgikus énekek megismerésére, elmélyülésre, találkozásra, ismerkedésre; próbára teszi kitartásunkat, és ez az esemény amolyan csapatépítés görögkatolikus módra, áldást kérve az új tanévre. Az út során már sokan várták a fiatalokat, akik érezhették az emberek kíváncsiságát és szeretetét, többen kínálták az elcsigázott zarándokokat frissítővel, gyümölccsel, pogácsával, vagy elkísérték őket egy darabon. Többen kifejezték szándékukat, hogy jövőre talán ők is csatlakoznak.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-surgeto-felhivasa-rosszat-nem-lehet-ujabb-rosszal-legyozni
Ferenc pápa sürgető felhívása: A rosszat nem lehet újabb rosszal legyőzni!

Február 25-én, vasárnap délben Ferenc pápa az Angelus elimádkozása után, sürgető felhívást tett közzé a szíriai békéért, különösen a háború súlytotta Kelet-Gútában kialakult humanitárius katasztrófahelyzetre tekintettel.

2018. február 25. vasárnap
magna-nover-minden-elethelyzetben-igyekeztem-kihozni-magambol-legjobbat
Magna nővér: Minden élethelyzetben igyekeztem kihozni magamból a legjobbat

Tizenhetedik alkalommal adták át a Parma fidei – Hit Pajzsa díjat február 24-én, szombaton délelőtt a budapesti Szent Margit Gimnázium dísztermében. Az idei díjazott a 90 éves Hargitai Anna M. Magna SDR nővér. Vele beszélgettünk.

2018. február 25. vasárnap