80 ezer lépés az Istenszülő oltalma alatt – Hajdúdorogi középiskolások zarándokoltak Máriapócsra

2017. szeptember 12. kedd 10:47

Szilágyi Gábor intézményvezető lelkipásztor egyik fő törekvése, hogy a Szent Bazil-gimnázium minden diákja évente jusson el Máriapócsra. Immár másodszor valósult meg a kezdeményezés: szeptember 8-án az iskola tanárai és diákjai – ki-ki vállalása szerint busszal vagy vagy gyalog – tették meg az utat.

140 diák érkezett busszal, és közel 180 diák és tanár tette próbára erejét és kitartását gyalogosan az ötven kilométeres távon. Az ünnepre való tekintettel a két csapat Újfehértón találkozott, ahol ünnepi liturgián vett részt.

Sokan teszik fel a kérdést, mire is jó egy ilyen zarándoklat? A válasz nagyon összetett. Lehetőséget ad a liturgikus énekek megismerésére, elmélyülésre, találkozásra, ismerkedésre; próbára teszi kitartásunkat, és ez az esemény amolyan csapatépítés görögkatolikus módra, áldást kérve az új tanévre. Az út során már sokan várták a fiatalokat, akik érezhették az emberek kíváncsiságát és szeretetét, többen kínálták az elcsigázott zarándokokat frissítővel, gyümölccsel, pogácsával, vagy elkísérték őket egy darabon. Többen kifejezték szándékukat, hogy jövőre talán ők is csatlakoznak.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
megaldottak-felujitott-tours-i-szent-marton-templomot-vizafogon
Megáldották a felújított Tours-i Szent Márton-templomot Vizafogón

Erdő Péter bíboros, prímás áldotta meg a felújított Tours-i Szent Márton- (és Flüe-i Szent Miklós-) plébániatemplomot Budapest Vizafogó városrészében szeptember 23-án.

2017. szeptember 23. szombat
gyerekek-es-katonak-nemzeti-katonai-zarandoklat-mariaremeten
Gyerekek és katonák – Nemzeti katonai zarándoklat Máriaremetén

Szeptember 23-án, szombaton kisebb „katonai tábort” építettek a máriaremetei kegytemplom kertjében, Bíró László tábori püspök pedig a minden szakmában, de a honvédelemben talán különösen is szükséges állhatatosságról elmélkedett prédikációjában. És a gyerekek is megtalálták a számításukat.

2017. szeptember 23. szombat