A budapesti Néri Szent Fülöp-iskola diákjai is csatlakoztak a világméretű rózsafüzér imádsághoz

2018. október 30., kedd | 16:44

A budapesti Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola is csatlakozott az Országos Lelkipásztori Intézet „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” felhívásához. Október 18-án reggel 9 órakor gyerekek és pedagógusok imádkozták együtt a rózsafüzért a világ békéjéért.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A Néri Szent Fülöp-iskola mindennapi életéhez hozzátartozik a rózsafüzér közös imádkozása. Az iskola kápolnájában heti rendszerességgel – önkéntes alapon tanárok és diákok – együtt imádkozzák a rózsafüzért. Így aztán az iskola örömmel csatlakozott ehhez a felhíváshoz.

A meghirdetett időpontban, amikor világszerte fél órán át imádkoztak gyermekek a békéért és az egységért, az iskola minden diákja és tanára bekapcsolódott az imádságba.

A legkisebbek, az elsősök és másodikosok Mezei Csilla hitoktató, tanító vezetésével a tornaszobában imádkoztak el egy tized rózsafüzért Szűz Mária képe előtt. A tanító minden Üdvözlégy előtt egy táblára írt imaszándékot (béke, családi béke, engedelmesség, szolgálat, szép beszéd, barátság, ajándékozás, szorgalom, őszinteség, imádkozás) mutatott fel. Minden Üdvözlégy után egy gyöngyszemet tett egy-egy gyermek Mária elé. Az imádság után a tanítók az ima és a béke fontosságáról beszélgettek a gyerekekkel.

A 3–8. évfolyamosok a tornateremben gyűltek össze, majd gitárral kísért énekkel kezdődött az ájtatosság. Tyukász Mihály Tamás igazgató bevezetésként beszélt a diákoknak a rózsafüzér kialakulásáról. Kiemelte, keresztény, katolikus emberként hiszünk az ima erejében, és hiszünk abban, hogy ha sokan együtt imádkozunk, imánk meghallgatásra talál Istennél. Máté evangéliumának 18. fejezetében olvashatjuk a bátorítást: „Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek a nevemben, ott vagyok közöttük.”

A rózsafüzér segítségével beléphetünk Mária iskolájába, hagyván magunkat Mária által vezetni Krisztus arcának szépsége felé, az ő mély szeretetének megtapasztalása útján. A rózsafüzér közvetítésével kegyelemet kaphatunk, szinte a megváltó szülőanyjának saját kezéből – emelte ki az intézményvezető.

Az imádkozás kezdete előtt, rövid csendben ki-ki átgondolhatta, hogy kiért/miért ajánlja fel az imát.

* * *

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Katolikus Iskolai Főhatósága nevében (EKIF) Oláh Gábor tanügyigazgatótól érkezett adatok szerint a 17 egyházmegyei közoktatási tanintézményben, valamint az EKIF dolgozóit is beleszámítva a rózsafüzért (együtt) imádkozó csoportok/osztályok száma 213, az imádkozó gyermekek/diákok száma 4800, a pedagógusok/dolgozók száma 400 volt. Az összesített adatok szerint 5200 fő csatlakozott a békéért és az egységért mondott közös imádságba az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” imakezdeményezés által.

A kezdeményezés kiinduló gondolata Szent Pio atyától származik, miszerint „ha egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért, akkor a világ meg fog változni”.

A Szentszék szeptember 29-én kiadott közleményében Ferenc pápa is a rózsafüzér imádkozására hívta a híveket az egész világon, „hogy Isten Anyja óvja meg az Egyházat a gonosz támadásaitól” és hogy az imában összekapcsolódjunk „egy közösségben és bűnbánatban, mint Isten népe”.


Szöveg és fotó: Tyukász Mihály Tamás igazgató, Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-nagycsutortok-este-annak-van-legnagyobb-hatalma-aki-leginkabb-szolgal
Ferenc pápa nagycsütörtök este: Annak van legnagyobb hatalma, aki leginkább szolgál!

Április 18-án a Szentatya a Rómához közeli Velletri település börtönében mutatta be a nagycsütörtök esti misét, amelynek keretében megmosta tizenkét különböző nemzetiségű fogvatartott lábát. Az elítéltek közül lelkileg is sokan készültek az alkalomra, például meg is gyóntak.

2019. április 18., csütörtök
erdo-peter-mutatta-be-nagycsutortok-esti-szentmiset-esztergomban-96211
Erdő Péter mutatta be a nagycsütörtök esti szentmisét Esztergomban

Április 18-án, nagycsütörtökön este Erdő Péter bíboros, prímás mutatott be szentmisét az esztergomi bazilikában. A liturgia során a főpásztor elvégezte a lábmosás szertartását.

2019. április 18., csütörtök
Útravaló – 2019. április 18., nagycsütörtök

Útravaló – 2019. április 18., nagycsütörtök

Napról napra közreadunk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat. Húsvét második vasárnapjáig Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót: elmélkedései a római egyház ősi stációs liturgiája útján vezetnek.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle