A budapesti Néri Szent Fülöp-iskola diákjai is csatlakoztak a világméretű rózsafüzér imádsághoz

2018. október 30. kedd, 16:44

A budapesti Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola is csatlakozott az Országos Lelkipásztori Intézet „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” felhívásához. Október 18-án reggel 9 órakor gyerekek és pedagógusok imádkozták együtt a rózsafüzért a világ békéjéért.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A Néri Szent Fülöp-iskola mindennapi életéhez hozzátartozik a rózsafüzér közös imádkozása. Az iskola kápolnájában heti rendszerességgel – önkéntes alapon tanárok és diákok – együtt imádkozzák a rózsafüzért. Így aztán az iskola örömmel csatlakozott ehhez a felhíváshoz.

A meghirdetett időpontban, amikor világszerte fél órán át imádkoztak gyermekek a békéért és az egységért, az iskola minden diákja és tanára bekapcsolódott az imádságba.

A legkisebbek, az elsősök és másodikosok Mezei Csilla hitoktató, tanító vezetésével a tornaszobában imádkoztak el egy tized rózsafüzért Szűz Mária képe előtt. A tanító minden Üdvözlégy előtt egy táblára írt imaszándékot (béke, családi béke, engedelmesség, szolgálat, szép beszéd, barátság, ajándékozás, szorgalom, őszinteség, imádkozás) mutatott fel. Minden Üdvözlégy után egy gyöngyszemet tett egy-egy gyermek Mária elé. Az imádság után a tanítók az ima és a béke fontosságáról beszélgettek a gyerekekkel.

A 3–8. évfolyamosok a tornateremben gyűltek össze, majd gitárral kísért énekkel kezdődött az ájtatosság. Tyukász Mihály Tamás igazgató bevezetésként beszélt a diákoknak a rózsafüzér kialakulásáról. Kiemelte, keresztény, katolikus emberként hiszünk az ima erejében, és hiszünk abban, hogy ha sokan együtt imádkozunk, imánk meghallgatásra talál Istennél. Máté evangéliumának 18. fejezetében olvashatjuk a bátorítást: „Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek a nevemben, ott vagyok közöttük.”

A rózsafüzér segítségével beléphetünk Mária iskolájába, hagyván magunkat Mária által vezetni Krisztus arcának szépsége felé, az ő mély szeretetének megtapasztalása útján. A rózsafüzér közvetítésével kegyelemet kaphatunk, szinte a megváltó szülőanyjának saját kezéből – emelte ki az intézményvezető.

Az imádkozás kezdete előtt, rövid csendben ki-ki átgondolhatta, hogy kiért/miért ajánlja fel az imát.

* * *

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Katolikus Iskolai Főhatósága nevében (EKIF) Oláh Gábor tanügyigazgatótól érkezett adatok szerint a 17 egyházmegyei közoktatási tanintézményben, valamint az EKIF dolgozóit is beleszámítva a rózsafüzért (együtt) imádkozó csoportok/osztályok száma 213, az imádkozó gyermekek/diákok száma 4800, a pedagógusok/dolgozók száma 400 volt. Az összesített adatok szerint 5200 fő csatlakozott a békéért és az egységért mondott közös imádságba az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” imakezdeményezés által.

A kezdeményezés kiinduló gondolata Szent Pio atyától származik, miszerint „ha egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért, akkor a világ meg fog változni”.

A Szentszék szeptember 29-én kiadott közleményében Ferenc pápa is a rózsafüzér imádkozására hívta a híveket az egész világon, „hogy Isten Anyja óvja meg az Egyházat a gonosz támadásaitól” és hogy az imában összekapcsolódjunk „egy közösségben és bűnbánatban, mint Isten népe”.


Szöveg és fotó: Tyukász Mihály Tamás igazgató, Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
-az-legjobb-arvahaz-amit-soha-nem-epitenek-meg-bojte-csaba-hatvaneves
„Az a legjobb árvaház, amit soha nem építenek meg” – Böjte Csaba hatvanéves

„Hatvan év – mi ez az évmilliárdokhoz képest, amióta a mennyei Atya a világról gondoskodik! És a szeretet gyakorlása amúgy sem olyasmi, amiből bárki nyugdíjba mehetne” – vallja a ferences szerzetes, aki január 24-én ünnepli 60. születésnapját. Hivatásáról, életútjáról kérdeztük Csaba testvért.

2019. január 23. szerda
zenari-biboros-az-artatlanok-lemeszarlasa-ma-is-zajlik-sziriaban
Az ártatlanok lemészárlása ma is zajlik Szíriában – Interjú Zenari bíborossal

Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius január 21-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében beszélt a szíriai nép szenvedéseiről, és köszönetet mondott, amiért a magyar kormány támogatja a katolikus kórházakat. Ebből az alkalomból kérdeztük a szíriai helyzetről.

2019. január 23. szerda