A Karitász segíti a kárpátaljai családokat

Külhoni – 2017. február 28., kedd | 19:38

Rászoruló gyermekeknek szánt ruhaneműt, tartós élelmiszereket és könyveket adott át a beregszászi járási Mezőváriban több mint harminc családnak a Katolikus Karitász és a Via et Vita Nagycsaládos Egyesület február 16-án.


A Katolikus Karitász évek óta jelen van Kárpátalján, figyelemmel kíséri a fejleményeket, és helyi partnerszervezetei segítségével felméri az igényeket: mire van leginkább szükség az adott helyzetekben.


Legutóbb a Via et Vita Nagycsaládos Egyesülettel közösen két mikrobusznyi segélyadományt vittek Mezőváriba, ahol a helyi református egyházközség segítségével osztották szét az adományokat. A csomagokban ruhanemű, tartós élelmiszerek, könyvek, játékok voltak, körülbelül harminc-negyven család számára.


A Katolikus Karitász a jövőben is folytatja a szükséget szenvedő kárpátaljai magyarok és más nemzetiségű emberek segélyezését. Szerencsére Magyarországon nagyon sokan átérzik, milyen nehéz helyzetben vannak a Kárpátalján élők, és készek adományokkal, valamint egyéb módon támogatni őket – mondta el Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója.

Forrás és fotó: Katolikus Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria