A Magyar Máltai Szeretetszolgálat kérése az új Országgyűlés képviselőihez

2018. május 10. csütörtök, 13:55

A legszegényebb családokban élő gyermekek támogatására kérte a parlamenti képviselőket Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke.

A karitatív szervezet vezetője az új Országgyűlés megalakulásának napján, május 8-án névre szóló levélben fordult az összes képviselőhöz, és az Országgyűlés munkájában részt vevő tisztségviselőkhöz.

Kozma Imre atya levelét az alábbiakban közreadjuk.


Tisztelt Képviselő Asszony/Úr!

A Magyar Országgyűlés megalakulásának napján a Magyar Máltai Szeretetszolgálat nevében kívánok Önnek szolgálata teljesítéséhez fizikai állóképességet, szellemi frissességet, lelki békét, nemzeti örökségünk védelmében, a keresztény hitben született és a keresztény értékrendben kiteljesedett hazánk jövője érdekében.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat missziójának legfontosabb eleme hazánkban a legszegényebb családok gyermekeinek felkarolása, akiket egyébként a Teremtő bízott ránk. Több mint húsz éve kísérjük a szegény negyedekben, zsákfalvakban, nyomortelepeken felnövekvő gyerekek sorsát. A legelesettebb családok gyermekei fölött úgy repülnek el az évek, hogy ráeszmélni sem tudnak, milyen lehetőségekről késnek le. Fogalmuk sincs arról, hogy létezhet másféle jövő is, mint az, amit szüleik nagyszüleiktől, ők pedig szüleiktől örökölnek.

Helyettük, s értük fordulunk Önhöz. Kérjük, hogy a most kezdődő, történelem-fordító, jövőt álmodó-építő parlamenti ciklusban mindennapos képviselői teendői között legyen gondja rájuk. Kérésünket a gyermekekért érzett aggódás, s az ország jövőjéért viselt felelősség indokolja. A Központi Statisztikai Hivatal előrejelzése alapján – mind a kedvezőbb, mind a kedvezőtlenebb forgatókönyv szerint –, nagymértékben csökken a lakosság száma, mire a mai gyerekekből felnőttek lesznek. Nem lehet mindegy, hogy az akkori fiatal felnőttek a képességeiket kibontakoztatva értékteremtő munkát végeznek, vagy a lehetőségektől elesve, még mindig mások segítségére szorulva szociális támogatásból élnek. Ezek a gyerekek itt élnek az országban, falvainkban, városainkban. Attól tartunk, ha most nem kapnak esélyt, rövid idő alatt körülményeik foglyaivá válhatnak. Hittel valljuk ugyanakkor, hogy mindannyian tehetünk valami személyeset és fontosat értük. Elodázhatatlan egyéni felelősségünk és összefogásunk felemelheti őket. Kérjük Önt is, hogy támogassa a Magyar Máltai Szeretetszolgálat erőfeszítéseit egyénileg is, és vállalt küldetéséből származó lehetőségeivel is. Őszintén reméljük, hogy Önnel együtt sokat tehetünk a gyermekekben rejlő jövőért. Az ő jövőjük, hazánk jövője!

Eredményes képviselői munkájához Isten áldását is kérem.

Budapest, 2018. május 8.

Tisztelettel és szeretettel:

P. Kozma Imre OH
a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke

Forrás és fotó: Máltai.hu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Nézőpont
Vezető híreink - olvasta már?
pro-cultura-hungarica-dijat-kapott-bojte-csaba
Pro Cultura Hungarica díjat kapott Böjte Csaba

A magyar kultúra ápolását, a közösségépítést és a nemzeti identitás megőrzését elismerő díjakat, köztük Böjte Csabának Pro Cultura Hungarica díjat adtak át a magyar kultúra napján, január 22-én a budapesti Hagyományok Házában.

09:51
zenari-biboros-budapesten-keresztenyek-irgalmas-szamaritanusok-sziriai-foldi-pokolban
Zenari bíboros Budapesten: A keresztények irgalmas szamaritánusok a szíriai földi pokolban

Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius január 21-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében beszélt a szíriai nép, különösen a gyermekek szenvedéseiről. Bemutatták a magyar kormány által támogatott kórházi programot is, amely a szegények kezelését teszi lehetővé.

2019. január 22. kedd
Seregély István: Útravaló – 2019. január 23.

Seregély István: Útravaló – 2019. január 23.

Seregély István nyugalmazott egri érsek szívügyének tekintette, hogy nyugdíjas éveiben elmélkedéseket írjon az Adoremusba. A múlt esztendő utolsó napján elhunyt főpapra emlékezve napról napra minden reggel közreadjuk a 2019. januári számba Útravaló címmel írt... »

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. január 23.

Mai evangélium – 2019. január 23.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mk 3,1–6

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle