A Mária Rádió stábjának húsvéti lelkigyakorlata Kismaroson

2018. április 13., péntek | 16:59

Április 9–10-én a Mária Rádió stábjának tagjai lelkigyakorlaton vettek részt Béri László Renátó kármelita szerzetes vezetésével a Ciszterci Nővérek kismarosi monostorában.

A gyönyörű környezetben fekvő monostor és templom, mely éppen akkor tartotta címünnepét, segítette az előadások és elmélkedések témáját, mely az életszentség volt.

Béri László Renátó OCD a kármelita lelkiség kimagasló alakjai – Avilai Nagy Szent Teréz és Keresztes Szent János – nyomdokain a hétköznapokban is megélhető és megtapasztalható misztikáról beszélt, mely személyes istenkapcsolatunk, s így életünk megszentelésének alapjává válhat.

A Mária Rádió a zsolozsma esti dicséretét a Ciszterci Nővérek kismarosi monostorából közvetíti napi rendszerességgel.

Forrás és fotó: Mária Rádió

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
-lelkem-gyerekkoromtol-igazgatva-volt-isten-az-eg-fele-latogatoban-horvath-gyula-k
„Elégettem az összes könyvemet, a Biblia kivételével” – Látogatóban Horváth Gyula költőnél

Horváth Gyula 1959-ben született a Borsod megyei, kétezer lakosú Alsóvadászon, egy cigánytelepen. Napjaink egyik legnagyobb költője. Tizenhat évesen publikált először, ezután versei rendszeresen megjelentek az Élet és Irodalomban, a Vigiliában, az Új Írásban, a Tiszatájban.

2019. március 25., hétfő
ferenc-papa-loretoban-ferfi-es-no-hazassagan-alapulo-csalad-nelkulozhetetlen
Ferenc pápa Loretóban: A férfi és a nő házasságán alapuló család nélkülözhetetlen

Március 25-én mintegy tízezer hívőt köszöntött a Szentatya a loretói kegyhely előtti téren, miután misét mutatott be Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén, és aláírta az ifjúságnak szentelt szinódus utáni apostoli buzdítását, amelyet április 2-án tesznek majd közzé.

2019. március 25., hétfő