A máriapócsi fatemplom mását építették fel gyerekek több ezer PET-palackból

2018. április 12. csütörtök 17:51

Szelektív hulladékgyűjtést rendeztek a Dudás Miklós Görögkatolikus Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában; több ezer PET-palackot gyűjtöttek a gyerekek, melyekből a pócsi fatemplom mását építették meg.

A máriapócsi Dudás Miklós Görögkatolikus Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola indult a Most Élsz Egyesület MÁSként szelektálhatsz pályázatán, melynek keretében előadásokon és foglalkozásokon vettek részt a diákok, majd azt a feladatot kapták, hogy PET-palackokkal kapcsolatos projekttervet dolgozzanak ki.

A pályázat kapcsán több ezer PET-palackot gyűjtöttek a gyerekek, majd Ács Enikő tanítónő ötlete alapján felépítették a máriapócsi fatemplom műanyag mását: a flakonokat a karbantartó munkatárs segítségével készített állványzatra rögzítették a gyerekek.

A program zárásaként osztályonként a legtöbbet gyűjtő 2-3 gyerek (összesen 27 diák) a Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola diákjaival együtt március 23-án látogatást tett az esztergomi Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeumba, majd megtekintették a várost és környékét.

Forrás és fotó: Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
erdo-peter-pozna-ban-adjatok-egy-fix-pontot-es-en-kiforditom-sarkaibol-vilagot
Erdő Péter Poznańban: „Adjatok egy fix pontot, és én kifordítom sarkaiból a világot”

A Lengyel Püspöki Konferencia szervezésében szeptember 22-én Poznańban tartották az Országos Lelkipásztori Fórumot. Stanisław Gądecki érsek, a Lengyel Püspöki Konferencia elnökének meghívására Erdő Péter bíboros, prímás vezetésével szentmisét ünnepeltek.

2018. szeptember 22. szombat
felkesziteni-az-orok-eletre-nyary-zsigmond-igazgato-25-eves-szent-gellert-iskolarol
Felkészíteni az örök életre – Nyáry Zsigmond igazgató a 25 éves Szent Gellért Iskoláról

Idén ünnepli alapításának 25. évfordulóját a Budapest-Krisztinavárosban található Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium. Jelenleg 461 diák tanul itt, a tantestület létszáma 48 fő. A negyedszázados jubileum alkalmából Nyáry Zsigmond igazgatóval beszélgettünk.

2018. szeptember 22. szombat