A máriapócsi fatemplom mását építették fel gyerekek több ezer PET-palackból

2018. április 12. csütörtök 17:51

Szelektív hulladékgyűjtést rendeztek a Dudás Miklós Görögkatolikus Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában; több ezer PET-palackot gyűjtöttek a gyerekek, melyekből a pócsi fatemplom mását építették meg.

A máriapócsi Dudás Miklós Görögkatolikus Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola indult a Most Élsz Egyesület MÁSként szelektálhatsz pályázatán, melynek keretében előadásokon és foglalkozásokon vettek részt a diákok, majd azt a feladatot kapták, hogy PET-palackokkal kapcsolatos projekttervet dolgozzanak ki.

A pályázat kapcsán több ezer PET-palackot gyűjtöttek a gyerekek, majd Ács Enikő tanítónő ötlete alapján felépítették a máriapócsi fatemplom műanyag mását: a flakonokat a karbantartó munkatárs segítségével készített állványzatra rögzítették a gyerekek.

A program zárásaként osztályonként a legtöbbet gyűjtő 2-3 gyerek (összesen 27 diák) a Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola diákjaival együtt március 23-án látogatást tett az esztergomi Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeumba, majd megtekintették a várost és környékét.

Forrás és fotó: Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-uzenete-hivatasok-55-vilagnapjara
Ferenc pápa üzenete a hivatások 55. világnapjára

Húsvét negyedik vasárnapján, idén április 22-én tartjuk a papi és szerzetesi hivatások világnapját. Ferenc pápa ez évi üzenetének témája: Meghallani, megfontolni, megélni az Úr hívását.

2018. április 21. szombat
a-biblia-uzenete-jo-pasztor-es-jo-nyaj
A jó pásztor – és a jó nyáj…

Húsvét 4. vasárnapja – Gondolatok az olvasmányokhoz (ApCsel 4,8–12; 1Jn 3,1–2; Jn 10,11–18)

2018. április 21. szombat