Udvardy György tartott lelkigyakorlatot Bonyhádon – KÉPRIPORT

2018. március 14. szerda 17:00

A bonyhádi katolikus közösség havonta rendez plébániai nyílt napot. Az „Evezz a mélyre” című sorozat előadója március 9-én Udvardy György pécsi megyéspüspök volt, aki tanító-buzdító elmélkedést vezetett a hallgatóságnak.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A főpásztor előadásával azt a nagyböjtöt igyekezett tartalommal megtölteni, ami a keresztényeknek nemcsak a tavasz kezdetét hozza el, hanem lelki megújulást is kínál. „Hogy miként? Úgy, hogy lehetőleg egyet se hagyjunk ki azon lehetőségek közül, amelyeket ez az időszak kegyelmeivel felkínál” – emelte ki Udvardy György.

„Ez az idő a felkészülés időszaka, jól körülhatárolhatóan, új tartalmakkal, amiből nem hiányozhat a magunkba néző bűnbánat a gyónással. Ugyanúgy, ahogy a jövőbe tekintő vágy sem, ami őszinte imádsággal kíséri azokat a testvéreket, akik Egyházunk ajtaja előtt állnak. Ugyanakkor mindezek által el kell jutnunk istengyermeki méltóságunk megtapasztalására is, hogy beteljesedhessenek rajtunk Jeremiás próféta szavai, aki Isten népének reményt és jövőt ígért – fogalmazott a püspök. – Ez pedig mindennél fontosabb jelen világunkban, amelyben a ma emberének tervei és elképzelései (ha vannak egyáltalán) gyakran csak egy-egy napra, hónapra, esetleg egy évre néznek a jövőbe. Ezzel szemben a mi távlatunk az örök élet, amelyben ugyan számonkérik hibáinkat, tévedéseinket, gyarlóságainkat, de a reményünket nem kérdőjelezhetik meg, és nem is vehetik el. Ebben erősít meg bennünket Szent Pál buzdítása is, aki a zsidókhoz írt levelében emberi kitartásunkat Isten hűsége mellé állítja.”

A megyéspüspök előadását tanúságtételek követték, amit zenés áhítattal kísért szentségimádás zárt. Eközben a hívek a bűnbocsánat szentségében részesülhettek a főpásztor, illetve Wigand István helyi plébános által.

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Fotó: Glasz György

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
nagyheti-es-husveti-szertartasok-az-erseki-es-puspoki-szekhelyeken-2018-ban
Nagyheti és húsvéti szertartások az érseki és püspöki székhelyeken 2018-ban

Az alábbiakban a húsvéti időszak ünnepi püspöki szentmiséinek és szertartásainak helyszínéről és időpontjáról tájékozódhatnak.

2018. március 23. péntek
a-borunk-ala-bujt-isten-megjelent-varga-laszlo-puspokkel-keszult-interjukotet
A bőrünk alá bújt Isten – megjelent a Varga László püspökkel készült interjúkötet

A Magyar Kurír gondozásában, az Új Ember Kiadványok sorozatban jelent meg a Varga László kaposvári megyéspüspökkel készült interjúkötet.

2018. március 23. péntek