Egyiptomi útja előtt a Santa Maria Maggiore-bazilikában imádkozott a pápa

Ferenc pápa – 2017. április 28., péntek | 16:45

Kétnapos egyiptomi apostoli látogatása előtt, április 27-én este a szentatya ellátogatott a római Santa Maria Maggiore-bazilikába, ahol a Salus Populi Romani (A római nép megmentője) kegykép előtt imádkozott.

Immár hagyománnyá vált, hogy Ferenc pápa minden nemzetközi útja előtt felkeresi a római bazilikát, hogy rövid imában kérje Szűz Mária oltalmát és támogatását.

Greg Burke szentszéki sajtószóvivő április 27-én Twitter-üzenetben és egy fotóval tájékoztatott a látogatásról: „Ferenc pápa ma este, útját megelőzően a Santa Maria Maggiore-bazilikában imádkozott a Salus Populi Romani-ikon előtt.”

Az Assisi Szent Konvent ferences közössége április 27-én bejelentette: kiemelt figyelemmel és imával követik a pápa egyiptomi látogatását. A ferences atyák Szent Ferenc közbejárását kérik a találkozók sikeréért, amelyeken a szentatya a következő napokban részt vesz. Ez az apostoli látogatás a ferences közösséget egy másik, történelmi útra is emlékezteti: Assisi Szent Ferenc és Melek al-Kámil egyiptomi szultán 1219-es találkozójára, amely a keresztények és muszlimok közötti párbeszéd fontos állomása volt.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria