A Pápai Alapítvány tagjaival találkozott a szentatya

Ferenc pápa – 2017. április 27., csütörtök | 15:17

Ferenc pápa április 27-én, csütörtökön délelőtt fogadta a Vatikánban a Pápai Alapítvány (The Papal Foundation) 225 tagját, akik évente megrendezett zarándoklatuk keretében tartózkodnak Rómában.

A mai találkozót áthatja a húsvéti időszak öröme, amelyben az Egyház az Úr győzelmét ünnepli a halál fölött, és a Szentlélekben kapott új életnek örvend – fogalmazott beszédében a pápa. – Római zarándoklatotok erősítsen meg titeket a hitben és a reményben, illetve az Egyház küldetésének támogatásában, amelyet számos vallási és karitatív kezdeményezésen keresztül valósítotok meg a pápa szándékának megfelelően.

Világunkat ma erőszak, kapzsiság és közöny sújtja, ezért nagy szükség van tanúságtételünkre a remény üzenetéről, mely Isten szeretetének megváltó és kiengesztelő erejében nyilvánul meg, amit az evangélium áraszt magából – hangsúlyozta a szentatya, majd háláját fejezte ki az alapítványnak, amiért segít eljuttatni az Egyház reményről szóló üzenetét a föld legtávolabbi részeibe is, támogatja testvéreink lelki és anyagi fejlődését, különösen a fejlődő országokban.

Krisztus teste élő tagjaiként arra vagytok hivatottak, hogy előmozdítsátok az emberi család egységét és békéjét, az Atya akaratának megfelelően, Krisztusban. Imádkozzatok a szegényekért, a szívek megtéréséért, az evangélium elterjedéséért, valamint azért, hogy az Egyház növekedjen az életszentségben és a missziós buzgalomban – buzdított Ferenc pápa, majd azt kérte az alapítvány tagjaitól, imádkozzanak érte is, és apostoli áldását adva búcsúzott tőlük.

A Pápai Alapítványt az amerikai papság és világi hívők hozták létre 1988-ban a szentatya jótékonysági tevékenységének támogatására.

A 215 millió dollár összeggel rendelkező alapítvány a befektetéseiből származó bevételt használja fel karitatív célokra. Nem fektet be olyan vállalatokba, amelyek tevékenysége nem áll összhangban a katolikus hittel. 2015-ben több mint 15 millió dollárt osztottak szét otthonteremtésre, kórházak, nevelési intézmények és életvédő tevékenységek támogatására világszerte. Az alapítvány létrejötte óta több mint 121 millió dollárt fordítottak karitatív célokra.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria