A szaléziak támogatják a chilei földrengés és szökőár áldozatait

Megszentelt élet – 2015. október 5., hétfő | 8:02

A chilei La Serena szalézi nevelési közösség tagjai élelmiszert, buzdító szavakat és az Istenbe vetett remény üzenetét vitték Tongoy városába azoknak a családoknak, akiket legsúlyosabban érintett a szeptember 16-án lesújtó földrengés és szökőár.

A szalézi ipari iskola vezetősége és pasztorális csapata gyűjtést szervezett, hogy segítsen a családok egy csoportján, akik jelentős károkat szenvedtek. A heves viharok ugyanis teljesen elpusztították a házát, személyes tárgyait és munkaeszközeit több családnak, akik a régió tengerparti részén élnek.

„Azért választottuk Tongoy területét, mert néhány diákunk családja ott lakik. A katasztrófa kíméletlenül sújtott le erre a városra. Motorcsónakjaik elvesztésével lehetetlenné vált sok családfenntartó munkája, így néhány hónapig semmilyen esélyük sincs kereső foglalkozást folytatni” – mondta Hugo Strahsburger szerzetes, a kezdeményezés koordinátora.

A segély koordinálását Francisco Donoso Zambrára bízták, aki Strahsburger atyával együtt bejárta a területet, és kiválasztott tizenöt rászoruló családot.

A diákok szeptember 21-én kezdték meg az alapvető élelmiszerek gyűjtését. Ezenkívül egy bizottság alakult a szociális asszisztens és a pasztorális csapat tagjaiból a segélyek elosztására. Összesen húsz kosarat állítottak össze, amelyeket családlátogatás keretében adtak át. A látogatás során meghallgatták a családokat, akik beszámoltak megpróbáltatásaikról, az őket ért tragédiáról és reményeikről, és imával zárták a látogatást.

Az elkövetkező napokban továbbra is támogatni fogják a tongoyi közösséget, és mérlegelik, hogy lehetséges-e kiterjeszteni a támogatást egyéb területekre is.

A mentőcsapat felhívást intézett az országban működő szalézi házak felé, elsősorban azért, hogy együtt imádkozzanak, de arra is kérve őket, ha módjukban áll, küldjenek nem romlandó élelmiszert további családok megsegítésére.

Forrás és fotó: Szaléziak.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria