A Szent Mártonnak szentelt évben Szombathelyre zarándokoltak a Pozsonyi Főegyházmegye papjai

2017. április 21. péntek 19:58

Húsvét nyolcadában, április 18-án egynapos zarándoklaton vettek részt a Pozsonyi Főegyházmegye püspökei és papjai, az érsekség területén 2017-re meghirdetett Szent Márton-év keretében.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Tours-i Szent Márton, az irgalmas szeretetet hősies fokon gyakorló szent, aki a Pozsonyi Főegyházmegye és a pozsonyi székesegyház védőszentje is, az egykori Savaria területén látta meg a napvilágot. Erre a helyre hívta meg Stanislav Zvolenský pozsonyi érsek-metropolita az általa vezetett egyházmegyében szolgáló papokat, hogy közösen kérjék Szent Márton közbenjárását. A zarándoklatra az egyházmegye főpásztorán kívül a segédpüspök, Haľko József is elkísérte a papságot.

Szombathelyre érkezve a Sarlós Boldogasszony-székesegyház előtt az egyházmegyei kormányzó, Császár István, valamint Fekete Szabolcs Benedek püspöki irodaigazgató fogadta a két püspökből és közel ötven áldozópapból álló csoportot. Ezután Stanislav Zvolenský érsek celebrált szentmisét, amelynek szónoka Haľko József püspök volt. Az eucharisztikus ünneplés után a résztvevők meghallgatták a székesegyház történetét.

Délután a szombathelyi Szent Márton-templomot tekintették meg a zarándokok, a hozzá tartozó látogatóközponttal együtt. A Szent Márton-plébánia életéről Schauermann János plébános számolt be. Szent Márton ereklyéje előtt Zvolenský érsek vezetésével imádkoztak közösen a Pozsonyi Főegyházmegye papjai.

Forrás: Molnár Tamás / Pozsonyi Főegyházmegye

Fotó: Vladimír Banský

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
te-is-tudsz-vendegeket-hivni-jezushoz-az-alpha-kurzus-bemutatonapjara-varunk
Te is tudsz vendégeket hívni Jézushoz! – Az Alpha kurzus bemutatónapjára várunk

Kit érdekel annyira Jézus, hogy komolyan veszi missziós parancsát, és meg akarja ismertetni másokkal? És kit érdekel annyira, hogy elmegy egy keresztények szervezte baráti összejövetelre, hogy többet halljon róla? Az Alpha kurzust január 20-án a Kanter Károly Felnőttképzési Intézetben mutatják be.

20:28
oszto-pontok-hagyomany-lenyege-folytathatosag
Osztó-Pontok az Egyház jövőjéről – A hagyomány lényege a folytathatóság

Az Osztó-Pontok kerekasztal-beszélgetés témája ezúttal a vallásosság alakulása és az Egyház jövője volt. A budapesti Panagia Központban január 15-én megtartott rendezvény vendége Gérecz Imre bencés szerzetes és Hidas Zoltán szociológus, egyetemi tanár volt. A beszélgetést Vigh Noémi vezette.

19:15